4 Şubat 2011 Cuma

Milli Takım Havuzu: Güney Kore Maçı Kadrosu


A Milli Takım Havuzu ile ilgili ilk yazıyı Hollanda maçı öncesinde yazmıştım. O maçta birbiriyle oyanmaya alışık olmayan yeni kadronun 1-0'lık mağlubiyete karşın tatmin edici bir performans ortaya koyduğunu görmüştük. Bu yazıda yeni yapılan seçimlere göre listeyi güncelledim. Havuzda yer değiştiren isimleri ve takım değiştirenleri koyu yazdım. Yeni seçimleri de başka bir yazıda ayrıca yorumlayacağım. Önce Hollanda maçında çağırılan aday kadroda yapılan değişiklikler:

Kadroya Girenler: Mert Günok, Emre Belözoğlu (FB), Emre Güngör(G.Antep), Hakan Balta(GS), Serkan Balcı(TS), Tunay Torun(Hamburg)

Kadrodan Çıkanlar: Ufuk Ceylan(GS), İbrahim Öztürk(Bursa), Ersan Adem Gülüm(BJK), Eren Aydın(Manisa), Orhan Gülle(G.Antep), İbrahim Akın(İBB), Nadir Çiftçi(Portsmouth), Batuhan Karadeniz(Eskişehir)

Şimdi de bu seçimler sonucunda milli takım havuzunda yaşanan değişimlere bakalım. Havuzun eski halini ve oyuncu gruplarının açıklamalarını görmek isteyenler bu linki kullanabilirler.

As Oyuncular:


Kale: Volkan (FB)
Defans: Gökhan Gönül(FB), Sabri, Servet, Hakan Balta (GS)
Orta Saha: Arda(GS), Hamit(Bayern), Emre(FB)
Forvet: Kazım(GS)

Yükselişteki Oyuncular:

Kale: Onur (TS)
Defans: İsmail (BJK),
Orta Saha: Nuri Şahin (B.Dortmund), Selçuk İnan (TS)
Forvet: -

Yeni Gelenler:


Kale: Mert Günok(FB), Ufuk (GS)
Defans: Ersan Adem Gülüm (BJK), Gökhan Süzen (İ.B.B), Serdar Kesimal (Kayseri), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Eren Aydın (Manisaspor)
Orta Saha: Necip (BJK), Özer (FB), Mehmet Ekici (Nürnberg), Yiğit İncedemir (Manisa), Engin Baytar (TS), Yekta(GS), Orhan Gülle (Gaziantep), İbrahim Akın (İ.B.B)
Forvet: Umut, Burak (TS), Turgay (Bursa), Nadir Çiftçi (Portsmouth), Batuhan Karadeniz (Eskişehir), Tunay Torun(Hamburg)

Geniş Kadrodakiler:

Kale: Sinan Bolat (S.Liege)
Defans: İ.Toraman (BJK), Emre Güngör(G.Antep)
Orta Saha: Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (FB), Ceyhun Gülselam (TS), Mehmet Topal (Valencia), Serkan Balcı(TS)
Forvet: Sercan (Bursa), Halil (E.Frankfurt), Mevlüt (PSG), Semih(FB), Tuncay(Wolfsburg)

Yaş Haddi:

Kale: -
Defans: Ömer (Bursa)
Orta Saha: Aurelio (BJK)
Forvet: Nihat (BJK)

Gözden Çıkanlar:


Kale: Hakan (BJK)
Defans: Çağlar, Gökhan Zan(GS), Caner (FB)
Orta Saha: Sezer Öztürk (Eskişehir), Volkan Şen, Ozan İpek (Bursa)
Forvet: -

Hollanda maçına çağırılıp bu maçta kadroda olmayan isimlerle ilgili az değişiklik yaptım. Havuzdaki esas şekillenmeyi görmek için 29 Mart tarihinde oynanacak olan Avusturya maçını beklemek gerektiğine inanıyorum. İki maçın kadrosuna da çağırılmayan Semih, Volkan Şen, Ozan İpek gibi isimlerin ve kadroya çağırılan yeni altı oyuncunun yerlerini değiştirdim. Son notumuz da Galatasaray ile ilgili. Euro 2008 kadrosunun temel oyuncularını elinde tutan Galatasaray kadrosundan, Hollanda maçına yalnızca üç isim alınmıştı. Devre arası yaptığı transferlerde Galatasaray'ın bu milli takım havuzu kriterini ne kadar önemsediğini Yekta ve Kazım transferleriyle bir kez daha görüyoruz.

Hiç yorum yok: