24 Kasım 2010 Çarşamba

A Milli Takım: Havuzdaki değişim


Havuz, A milli takımla ilgili son yazılarımda istisnasız olarak bahsettiğim bir kavram. milli takım havuzu genişliyor, x oyuncu artık milli takım havuzunda yer alıyor / almıyor diyerek sürekli bahsettiğim havuzu açıklamak için elimizdeki oyuncu kadrosunu bir köşeye not etmek gerektiğini düşündüm. Bu türlü notları tuttuğum blogdan başka bir yer olmadığı için haliyle milli takımımızın havuz problemini bu yazıda çözmeye çalışacağım.

Kadroyla ilgili ileride konuşurken de atıfta bulunacağım bu değerlendirmede, havuzu oluşturmak için başlangıç olarak ya aylarında Amerika'ya giderken açıklanan kadroyu kullandım. O tarihten bu yana özel ve resmi maçlardan önce açıklanan kadrolarda sahaya çıkma şansı bulan oyuncuları listeye ekledim. Son olarak Hollanda maçında çağırılan kadroyu bütünüyle listeye dahil ettim, zira bundan sonra yapılacak yenileme hamlelerinde bu kadro referans oluşturacak.

Havuz ile ilgili analizleri daha kolay yapabilmek için de oyuncu listesini As Oyuncular, Yükselişteki Oyuncular, Yeni Gelenler, Geniş Kadrodakiler, Yaş Haddi ve Gözden Çıkanlar isimli 6 başlık altında topladım. As kadrodakiler sağlam olduğu takdirde çağrılacağını bildiğimiz isimlerden oluşuyor. Yükselişteki isimler genç yaşta olup son dönemde sürekli kadroda şans bulanların oluşturduğu grup. Yeni gelenlerde ise kadroya yeni davet edilenler ve yakın sürede davet edilmiş olan genç isimler bir arada yer alıyor. Geniş kadrodakiler son dönemde düşünülmeyen; ancak zorunluluk halleri veya form yükseltmeleri halinde yeniden şans bulması muhtemel oyuncuları barındırıyor. Yaş haddi ve gözden çıkanlar gruplarını isimlerinin yeterince tarif ettiğine inanıyorum.

Şimdi üzerine bu kadar kelam ettiğim listeye bakalım:

As Oyuncular:


Kale: Volkan (FB)
Defans: Gökhan Gönül(FB), Sabri, Servet(GS)
Orta Saha: Arda(GS), Hamit(Bayern), Emre(FB)
Forvet: Tuncay(Stoke), Semih, Kazım(FB)

Yükselişteki Oyuncular:

Kale: Onur (TS)
Defans: İsmail (BJK)
Orta Saha: Nuri Şahin (B.Dortmund), Selçuk İnan (TS)
Forvet: -

Yeni Gelenler:


Kale: Ufuk (GS)
Defans: Serdar Kesimal (Kayseri), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm (BJK), Gökhan Süzen (İ.B.B), Eren Aydın (Manisaspor)
Orta Saha: Necip (BJK), Volkan Şen, Ozan İpek (Bursa), Özer (FB), Mehmet Ekici (Nürnberg), Yiğit İncedemir (Manisa), Engin Baytar (TS), Yekta (Kasımpaşa), Orhan Gülle (Gaziantep), İbrahim Akın (İ.B.B)
Forvet: Umut, Burak (TS), Turgay (Bursa), Nadir Çiftçi (Portsmouth), Batuhan Karadeniz (Eskişehir)

Geniş Kadrodakiler:

Kale: Sinan Bolat (S.Liege)
Defans: Hakan Balta (GS), İ.Toraman (BJK)
Orta Saha: Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (FB), Ceyhun Gülselam (TS), Mehmet Topal (Valencia)
Forvet: Sercan (Bursa), Halil (E.Frankfurt), Mevlüt (PSG)

Yaş Haddi:


Kale: -
Defans: Ömer (Bursa)
Orta Saha: Aurelio (BJK)
Forvet: Nihat (BJK)

Gözden Çıkanlar:

Kale: Hakan (BJK)
Defans: Çağlar, Gökhan Zan(GS), Emre Güngör(G.Antep), Caner (FB)
Orta Saha: Sezer Öztürk (Eskişehir)
Forvet: -

Umarım yeni gelenlerdeki şişkinlik zamanla yerini yükselişteki oyuncular ile as oyunculardaki fazlalığa bırakır ve bu dğeişim milli takımı Euro 2012'ye taşır. Bu listeyi gerek Beşiktaş'taki yerli oyuncuların analizini gerekse transferleri konuşurken de kullanacağımı ekleyeyim.

Hiç yorum yok: