26 Mart 2011 Cumartesi

Milli Takım Havuzu: Yenilenmenin İlk Sonuçları


Almanya ve Azerbaycan karşısında alınan mağlubiyetlerin ardından başlanan kadro yenileme çalışmaları ilk sonuçlarını vermişe benziyor. Hollanda maçıyla birlikte ilk defa kadroya alınan isimlerden bazıları üçüncü kez kadroya çağrılarak kalıcı olacaklarının sinyallerini vermeye başladılar bile. Şimdi yeni yapılan seçimlerin ortak özelliklerine ve bu seçimlerin milli takımın sorunlarını çözmede ne derece etkili olabileceklerine bakalım.

Değişimin ilk ayağını Türkiye Ligi'nin oluşturduğunu ve formda olan bazı yeni isimlerin kadroya dahil olduğunu gördük. Özellikle Trabzonsporlu futbolcuların sayısı değişimde ilk göze çarpanlardan biriydi. En son Güney Kore ile oynanan hazırlık karşılaşmasına Trabzon'dan 6 oyuncu davet edilmişti. Avusturya maçı öncesinde ise bu rakamın 3'e düştüğünü görüyoruz. Onur Kıvrak'ın sakatlığını bir kenara bırakırsak, bu isimlerden Selçuk İnan dışındakilerin yerlerini sağlama almak için hazırlık maçlarında ortaya koydukları performansın üzerine çıkmaları gerekecek. Burak ve Umut'un yaşadığımız forvet sıkıntısında şans bulma ihtimalleri yüksek ve her ikisi de kalıcı olmak için adım atmaları gerektiğinin farkında olmalılar.

Yenilenmenin ilk sonuçlarına bakarak, Trabzon haricindeki Süper Lig takımlarından çağrılan isimlerden Serdar Kesimal ve Yekta Kurtuluş'un kalıcı olacaklarını söyleyebiliriz. Hollanda maçı kadrosunda gördüğümüz İbrahim Akın, Eren Aydın, Orhan Gülle gibi isimlerin ise yakın dönemde tekrar milli takıma girmek için ekstra çaba sarf etmeleri gerekecek.

Dğeişimin diğer ayağı olan gurbetçi futbolcuların sayısı, her açıklanan kadroyla artmaya devam ediyor. Son olarak Hiddink'in radarına Almanya'da giren ve devre arasında geldiği Gaziantepspor'daki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Cenk Tosun kadroya alındı. Cenk Tosun, Mehmet Ekici ve Tunay Torun'un ardından Almanya Genç Milli Takımları'ndan yaptığımız 3. transfer oldu. Umarız milli takımın 4 maçtır çektiği gol hasretini dindirmemize yardımı dokunur.

Yenilenme hareketinin kağıt üzerinde görünen sonuçlarını paylaşmaya çalıştım. Bu hamlenin sahada nasıl sonuç verdiğini görmek için ise salı akşamını bekliyoruz. Son olarak milli takım havuzunun aldığı son şekli görelim. Havuzdaki yeri değişen futbolcular koyu ile yazılmıştır. Havuzun bir önceki halini görmek için ise bu linki kullanabilirsiniz.

Kadroya Girenler: Sinan Bolat, Mehmet Topuz, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Arda Turan, Cenk Tosun, Semih Şentürk

Kadrodan Çıkanlar: Onur Kıvrak, Emre Belözoğlu, Serkan Balcı, Yiğit İncedemir, Engin Baytar, Gökhan Süzen

As Oyuncular:


Kale: Volkan (FB)
Defans: Gökhan Gönül(FB), Sabri, Servet, Hakan Balta(GS)
Orta Saha: Arda(GS), Hamit(Bayern), Emre(FB)
Forvet: Kazım(GS), Semih(FB)

Yükselişteki Oyuncular:

Kale: Onur (TS)
Defans: İsmail (BJK), Serdar Kesimal (Kayseri)
Orta Saha: Nuri Şahin (B.Dortmund), Selçuk İnan (TS), Mehmet Ekici (Nürnberg), Yekta(GS)
Forvet: Umut, Burak (TS)

Yeni Gelenler:


Kale: Mert Günok(FB), Ufuk (GS)
Defans: Ersan Adem Gülüm (BJK), Gökhan Süzen (İ.B.B), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Eren Aydın (Manisaspor)
Orta Saha: Necip (BJK), Özer (FB), Yiğit İncedemir (Manisa), Engin Baytar (TS), Orhan Gülle (Gaziantep), İbrahim Akın (İ.B.B)
Forvet: Turgay (Bursa), Nadir Çiftçi (Portsmouth), Batuhan Karadeniz (Eskişehir), Tunay Torun(Hamburg), Cenk Tosun(G.Antep)

Geniş Kadrodakiler:


Kale: Sinan Bolat (S.Liege)
Defans: Emre Güngör(G.Antep), Gökhan Zan(GS)
Orta Saha: Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (FB), Ceyhun Gülselam (TS), Mehmet Topal (Valencia), Serkan Balcı(TS)
Forvet: Sercan (Bursa), Halil (E.Frankfurt), Mevlüt (PSG), Tuncay(Wolfsburg)

Yaş Haddi:

Kale: -
Defans: Ömer (Bursa)
Orta Saha: Aurelio (BJK)
Forvet: Nihat (BJK)

Gözden Çıkanlar:

Kale: Hakan (BJK)
Defans: Çağlar(GS), Caner (FB), İ.Toraman (BJK)
Orta Saha: Sezer Öztürk (Eskişehir), Volkan Şen, Ozan İpek (Bursa)
Forvet: -

Hiç yorum yok: