31 Mayıs 2011 Salı

Milli Takım Havuzu: Bir Yılın Ardından


Milli takımımızın Hiddink ile çalışmalara başladığı Amerika kampının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Ciddi bir oyuncu sirkülasyonunun yaşandığı bu bir yıl boyunca, istikrarsız sonuçlar ile karşılaştık. Bir yıl içinde, Euro 2012 elemelerinde A grubunda Almanya beklendiği gibi grup liderliğini ele geçirdi ve liderliği kimseye bırakmaya niyeti yok. Belçika ile oynayacağımız karşılaşmadan avantajlı bir sonuçla ayrılırsak play-off biletini büyük ihtimalle cebimize koyacağız. Şimdi bu kritik karşılaşma öncesi kadronun nasıl şekillendiğine bakalım.

Milli takımla ilgili havuz yazılarına Hollanda maçı öncesinde başlamıştım; çünkü o maç için seçilen kadro Hiddink'in gelecek kurgusunda hangi oyuncuların yer alacağını gösteriyordu. O günden bu yana tam 11 oyuncu Hollanda, G.Kore, Avusturya ve Belçika maçlarının tümünde aday akdroda yer aldılar. Sabri, Emre, Nuri ve Emre Güngör de sakatlık yaşamadıkları takdirde kadroda yer aldılar. Bir yıl sonra oynanacak Avrupa Şampiyonası'na katılmamız halinde seçilecek olan 23 kişilik kadroyu kestirmek ise hala güç.

Hiddink'in şu an itibariyle bu 23 meselesini kafaya taktığını zannetmiyorum. Zaten Belçika maçı öncesinde 27 kişilik geniş bir kadro seçimi yaptı. Avusturya maçının ardından kadroya 8 yeni isim çağrılırken, 5 isim kadrodan çıkarıldı (Hamit'in de kadrodan çıkarılmasıyla bu sayı 6'ya yükseldi). Avusturya maçında orta sahada görev yapan yeni Madridistaların yerine kimlerin görev yapacağı da merak konusu. Bu sorunun cevabı, Hiddink'in orta saha tercihiyle doğrudan ilişkili olacak. Emre ve Sabri bu isimlerin yerine doğrudan dahil olduğu benzer bir diziliş mi, yoksa daha geride kurulan ve Mehmet Topal'ın kullanıldığı klasik bir 4-3-3 mü göreceğiz? Her koşulda topu ayağında tutabilen bir orta sahaya sahip olacağımızı düşünüyorum ki, bize sonucun ön planda olduğu bu maçta büyük avantaj sağlayacaktır.

Şimdi son kadro seçimlerinin ardından kadronun nasıl şekillendiğine ve havuzdaki son duruma bakalım. Havuzda yeri değişen futbolcular koyu ile yazılmıştır. Son bir notu da transferler için düşmem gerekiyor. Transfer olan oyuncuların takımlarını henüz değiştirmedim. Eğer bu kadro bir şampiynoa için açıklanmış olsaydı, oyuncular geçtiğimiz sezon görev yaptıkları takımları temsil ediyor olacaklardı. Buradan hareket ederek takımlarda değişikliğe gitmedim.

Kadroya Girenler: Tolga Zengin, Engin Baytar, Sabri Sarıoğlu, Egemen Korkmaz, Çağlar Birinci, Gökhan Töre, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin

Kadrodan Çıkanlar: Mert Günok, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Nuri Şahin, Tunay Torun

As Oyuncular:


Kale: Volkan (FB)
Defans: Gökhan Gönül(FB), Sabri, Servet(GS)
Orta Saha: Arda(GS), Hamit(Bayern), Emre(FB)
Forvet: Kazım(GS), Semih(FB)

Yükselişteki Oyuncular:

Kale: Onur (TS)
Defans: İsmail (BJK), Serdar Kesimal (Kayseri)
Orta Saha: Nuri Şahin (B.Dortmund), Selçuk İnan (TS), Mehmet Ekici (Nürnberg), Yekta(GS)
Forvet: Umut, Burak (TS)

Geniş Kadrodakiler:

Kale: Sinan Bolat (S.Liege)
Defans: Emre Güngör(G.Antep), Gökhan Zan, Hakan Balta, Çağlar(GS)
Orta Saha: Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (FB), Ceyhun Gülselam (TS), Mehmet Topal (Valencia), Serkan Balcı(TS)
Forvet: Halil (E.Frankfurt), Mevlüt (PSG), Tuncay(Wolfsburg)

Yeni Gelenler:


Kale: Mert Günok(FB), Ufuk (GS), Tolga Zengin (Trabzon)
Defans: Ersan Adem Gülüm (BJK), Gökhan Süzen (İ.B.B), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Eren Aydın (Manisaspor), Egemen Korkmaz (Trabzon)
Orta Saha: Necip (BJK), Özer (FB), Yiğit İncedemir (Manisa), Engin Baytar (TS), Orhan Gülle (Gaziantep), İbrahim Akın (İ.B.B)
Forvet: Nadir Çiftçi (Portsmouth), Batuhan Karadeniz (Eskişehir), Tunay Torun(Hamburg), Cenk Tosun(G.Antep), Gökhan Töre (Chelsea)

Yaş Haddi:

Kale: -
Defans: Ömer (Bursa)
Orta Saha: Aurelio (BJK)
Forvet: Nihat (BJK)

Gözden Çıkanlar:


Kale: Hakan (BJK)
Defans: Caner (FB), İ.Toraman (BJK)
Orta Saha: Sezer Öztürk (Eskişehir), Volkan Şen, Ozan İpek (Bursa)
Forvet: Turgay, Sercan (Bursa)

Hiç yorum yok: