28 Temmuz 2010 Çarşamba

Yeni Sezon, transferler ve beklentiler: Ankaragücü

İkinci değerlendirmemizde, geçen sezon başkanlığa Ahmet Gökçek'in gelişinden çok önemli transferler yapan ancak beklenen başarıya ulaşamasa da en azından ciddi bir toparlanma içine giren Ankaragücü'nü değerlendireceğiz. 100.yılını bu sene kutlayacak olan ama ve bu doğrultuda en az geçen sezon devre arasında yapılan transferler kadar önemli isimleri kadroya katacağını düşündüğüm Ankaragücü ne yazıkki daha bu transferlerini yapamadı, ama umuyorum ki önümüzdeki günlerde çok ses getirecek isimleri Ankara'ya getirecekler. Şimdi yeni trasferler, takımdan gidenler ve önümüzdeki sezonun değerlendirmesine geçelim.1- Yeni trasferler:

- Michal Zewlakow: Polonya futbolunun önde gelen isimlerinden olan Zewlakow defansın hemen her bölgesinde oynayabilmesinden ve Elyasa ile Ediz'in takımdan ayrılmasından dolayı tecrübesiyle bu bölgeyi çok fazla rahatlatacak olan bir isim. Avrupa'da Anderlecht ve Olympiakos gibi önemli kulüplerde 8 yıl geçirmiş olması ve 95 kez Polonya Milli takımının formasını giymiş olması da bunu fazlasıyla gösteriyor. Ancak kafalardaki en büyük soru işareti 34 yaşında futbolunun son dönemini geçiriyor olması ve gerçek performansını yansıtıp yansıtamayacağı. Umuyorum ki bu transfer Ankaragücü'ne büyük katkı yapacaktır.

- Aydın Toscalı: Kayserispor'da gösterdiği başarılı ve istikrarlı formuyla A Milli takıma kadar yükselen Aydın geçen sezon yaşadığı sakatlık problemi ve yönetimle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle özellikle ligin ikinci yarısında çok fazla forma şansı bulamadı ve Kayserispor'un Ali Turan gibi küstürdüğü kaptanları arasına girdi. Bu sezon Aydın'ın göstereceği performanstan çok fazla umutluyum, kafası rahat bir takımda A Milli takıma geri dönmesinin çok uzun sürmeyeceği görüşündeyim. İlk 11'in değişmezi olacağı kesin ancak umuyorum ki yeni sakatlık problemleri ile karşılaşmayacaktır.

- Güven Varol, Hürriyet Güçer, Robert Vittek: Güven Varol'un ismi geçen sezon yaptığı patlama ile bütün büyük takımlarla anılmaya başlanmıştı. Fenere gitti Galatasaray aldı derken hiç beklenmedik bir biçimde Ankaragücü duyurdu Güven'in transferini ve Adem Koçak'la yolların ayrılması ile çok yerinde ve kaliteli bir transfer yapılmış oldu. Orta sahanın ortasında ve defansta görev yapabilen Güven bence Hürriyet ile birlikte orta sahanın vazgeçilmezi olacaktır. Hürriyet ise yıllardır Ankaraspor ve Ankaragücü orta sahasının değişmez isma haline geldi ve geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Ankaragücü'ne bu sezon bonservisi ile geldi. Bu sezon da istikraralı formunu sürdürecek ve 11'in değişmezi olacaktır. Vittek ise Güney Afrika'da yaptığı patlama ile özellikle Alman ve Fransız kulüplerinin dikkatini fazlasıyla çekmişti ancak ilerleyen yaşı nedeniyle kafalarda oluşturduğu soru işaretleri Ankaragücü'nün onun bonservisini almasını kolaylaştırdı. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansı gösterebilir ve geçen sene Ankaragücü'nde yaptığı işlerin biraz daha üzerine çıkabilirse, atacağı gollerle bu sezon takımı yukarılara taşımada büyük rol oynayacaktır.

- Uğur Uçar, Turgut Doğan Şahin: Kalitesi ve becerileri tartışılmaz olan Uğur Galatasaray'da kötü bir performans koymamasına rağmen istenilen performansa da bir türlü ulaşamadı. Ancak bence Galatasaray'da maalesef yeterince şans bulamadı ve bir anda Ankaragücü'nde buldu kendisini. Çok önemli bir transfer olduğuna inandığım Uğur Elyasa'nın gidişinden sonra Ankaragücü defansının sağ kanadının vazgeçilmezi olacaktır. Doğan ise Samsunspor'da yıllardır belli bir istikrarı yakalamıştı ancak esas patlamayı geçen sezon yaptı ve bir anda süperlig kulüplerinin dikkatini oldukça çekti ve sonunda kendisi ile ilgilenen pek çok takım olmasın rağmen Ankaragücü'ne imza attı. 11'in değişmezi olması zor ama gelecek olası bir yabancı forvet transferi, ve Emre Aygün'ün takımdan ayrılşını düşünürsek şimdilik Vittek'in iyi bir yedeği olacaktır. Gol yollarındaki becerisi onu geleceğin önemli golcülerinden yapabilir.

2- Gidenler: Elyasa Süme (Gaziantepspor), Semavi Özgür(Manisaspor), İlkem Özkaynak(Antalyaspor), Cihan Haspolatlı(İBB), Emre Aygün(Eskişehirspor), Ariel Broggi(Banfield-kirası bitti), Jerome Rothen(kirası bitti)

3- Yeni sezon: Geçen sezon devre arasından itibaren yönetim değişikliği, yapılan transferler ve takıma koyulan hedefler taraftarı çok fazla umutlandırmıştı ve takım istenilen düzeye gelemese de oynanan futbol önümüzdeki sezon için umut verici olmuştu. Başkan Ahmet Gökçek'in "Ankaragücü 100. yılını 2010-2011 sezonunda kutlayacak" söylemi de taraftarda önümüzdeki sezon için büyük beklentiler uyandırmıştı. Ancak şimdiye kadar yapılan transferler bu beklentiler için pek de yeterli değil. Ama transfer döneminin daha ortalarında olmamız ve önümüzde uzun bir süre olması Ankaragücü'nün 100. yılda şampiyonluk beklentisi için hiçbirşey kaybetmediğinin gösteriyor. Umuyorum ki Ahmet Gökçek söyledikleri doğrultusunda şampiyonluk olmasa bile en azından üst sıraları zorlayacak ve Avrupa kupalarına katılacak bir ekip kuracak ve Ankara'lı taraftarlarının özlediği bir Ankaragücü yaratacaktır.

Hiç yorum yok: