31 Temmuz 2010 Cumartesi

Yeni sezon, transferler ve beklentiler: Manisaspor

Süperlig'de bir dönem Uğur İnceman'lı, Holosko'lu, Meduna'lı kadrosuyla büyük takımların korkusu haline gelen ve yukarı sıraları zorlayan Manisaspor, geçen sezon en kötü Süperlig performanslarından birini sergileyerek son haftalarda kümede kalmayı başarmıştı. Önümüzdeki sezon için yatırımlarını sağlam yapan Ege ekibi, ligimizin önemli isimlerini bu transfer döneminde kadrosun kattı. Şimdi biraz kadroya yeni katılanları, ayrılanları ve taraftar ile kulübün beklentilerini değerlendirelim.

1- Yeni transferler:

- Semavi Özgür, Ömer Aysan, Recep Biler, Gökhan Emreciksin: Bu üç isimde yıllardır Süperlig'de mücadele eden kalitelerini kanıtlamış oyuncular. Semavi Kocaelispor'da kendisini gösterdikten sonra Ankaragücü'ne geldi ancak burada yeni yapılanmadan dolayı fazla forma şansı bulamaması onu Manisa'ya taşıdı. Manisa'da yapacağı yeni başlangıçla eski formunu yakalayarak Güven'den doğacak olan boşluğu dolduracaktır. Ömer ise Bursaspor'daki başarılı performansından sonra Trabzonspor'da buldu kendini ancak burada forma şansı fazla olmadı ve geçen sezon ikinci yarı neredeyse hiç oynamadı. Burası tekrar kendini bulması için büyük şans ve bence Manisa defansının değişmezi olacaktır. Recep için çok kötü geçen Fenerbahçe günlerinden sonra Antep'te özellikle geçen sezonun ilk yarısında iyi bir performans göstermesine rağmen istikrarı bir türlü tutturamadı ve kaleyi Mahmut'a bırakmak zorunda kaldı. İlker'den sonra güven veren bir yedek olacağı görüşündeyim. Gökhan ise Ankaragücü'ndde bir anda yaptığı patlamayla kaçırılırcasına Fenerbahçe'ye transfer olmuştu, ancak burada yeterli forma şansı bulamaması, bulduğunda değerlendirememesi ve disiplinsizliği sonucu bir anda Kayseri'de bulmuştu kendini. Yeteneği tartışılmayacak bir isim olan Gökhan Manisa'da eski formunu bulup 11'in değişmezi olacaktır.

- Kahe, Isaac Promise: Kahe Gençlerbirliği'ne çok büyük umutlarla gelmişti ancak beklenen performansı ve istikrarı bir türlü gösteremese de belli bir oyunun altına hiç düşmedi. Geçen sezon Ersen Martin Manisaspor için ne kadar kötü bir transferse Kahe de bir o kadar yararlı olacaktır. Usta vuruşları, hızı ve fiziği ile Manisa'nın hücum hattını çok rahatlatacaktır. Isaac için de Kahe'ye yazdıklarımızdan pek farklı şeyler yazmak anlamsız olur. O'da ilk geldiğinde ikinci Geremi'si olacak demiştik Gençlerbirliği'nin ancak O'da beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. Geçen sezon kiralık geldiği Manisa'da kalıcı olmasının hem kendisi hem de Manisaspor için çok iyi olacağı düşüncesindeyim ve Kahe ile çok uyumlu bir ikili olarak Manisaspor'a en azından geçen sezon yaşanan sıkıntıları yaşatmayacaklardır.

- Nicolae Dica: Serie A'da Catania'dan kiralanan rumen golcüyü çok fazla izleme şansım olmadı ancak izlediğim birkaç seferde hızı ve etkili vuruşları Manisaspor'un yararlı bir transfer yaptığı hissi uyandırdı. Kahe, Isaac ve Manisa şehri ile uyum sorunu yaşamaz ise takıma katkısı büyük olur.

2- Gidenler: Güven Varol(Ankaragücü), Ersen Martin(Kasımpaşa), Mehmet Nas(Sivasspor), Kemal Okyay(Adanaspor), Jacques Momha(Gençlerbirliği-kira bitişi)

3- Yeni sezon: Manisaspor'un yeni sezona başlarken en önemli hedefi geçen sezon yaşanan korkuyu bir daha yaşamamak ve üst sıralar olmasa bile en azından ligi orta sıralarda ya da ilk 10-12 içinde bitirmek olacaktır. Takımdan ayrılan en büyük kayıp olarak hızı ve tekniği ile kanatları çok iyi kullanan Mehmet Nas'ı, takıma katılan en önemli yıldız olarak da Isaac ile Kahe'yi gösterebiliriz. Ligin renkli taraftarlarından birine sahip olan Manisaspor'u Manisa halkı biraz daha desteklerse önümüzdeki yıllarda o üst sıraları zorlayan Manisaspor'u izlememiz için en büyük eksik tamamlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok: