30 Temmuz 2010 Cuma

Yeni sezon, transferler ve beklentiler: Gaziantepspor

Süperlig'in lokomotif ekiplerinden olan Gaziantepspor 2000'lerin başlarındaki Lazarov'lu, Jaziri'li, Romaschenko'lu, Devran'lı dönemlerden sonra gözle görülür bir düşüş içindeydi. Bu düşüşte, kulüpteki karışıklıklar, başkan seçimleri ve kötü yönetimin etkisi çok büyüktü ancan geçen sezon sonunda,önce takımın başında olan Jose Couceiro ile yapılan yeni sözleşme, sonrasına bu sözleşmenin feshi ve takımın başına gelen Bülent Uygun daha sonrasında ise Bülent Uygun ile yolların ayrılması ve Tolunay Kafkas'ın gelişi bu kadar karışıklık içinde yine taraftarları büyük bir umutsuzluğa itmişti ki yapılan çok önemli transferler ve takımın çabuk uyum sağlayıp oturmuş bir takım görüntüsü vermesi başta yazdığım kadrolu, en azından eskisi gibi yukarıları, Avrupa Kupalarını zorlayacak bir Gaziantepspor oluşumu konusunda taraftarlara büyük umut verdi. Şimdi de bu önemli transferleri tanıyalım ve önümüzdeki sezonun Antep için neler getireceğini inceleyelim.1- Yeni Transferler:

- Ismael Sosa: Henüz 23 yaşında olan Sosa kariyerine Independiente gibi Arjantin futbolunun önde gelen ekiplerinden birinde başladı ve burada genç yaşında attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Geçen sezon Argentinos Juniors'ta yaşadığı gol krallığı ile büyük kulüplerin dikkatini çeken Sosa Gaziantepspor'un bu sezonki en önemli transferi oldu. Geçen sezonki performansının yarısı bile Gaziantepspor'u yukarılara taşımaya yetecektir.

- Şenol Can, Yalçın Ayhan, Elyasa Süme, Emre Güngör: Göüldüğü gibi defans hattının her bölgesine çok önemli transferler yapıldı yeni sezon öncesinde. Şenol ve Yalçın Antalyaspor'da gösterdikleri uyumu burada da devam ettirirlerse takıma katkıları çok büyük olacaktır. Elyasa Ankaragücü'ndeki başarılı performansına rağmen takımdaki iç huzursuzluktan dolayı sözleşmesini uzatmadı ve Antep'in yolunu tuttu. Eğer Ankaragücü'ndeki performansını burada da devam ettirirse 11'in değişmez ismi olacak ve genç yaşıyla önümüzdeki sezonlarda büyük takımlara transferi çok rahat olacaktır. Emre ise Ankaragücü kaptanlığından sonra Galatasaray'da görevini layığıyla yerine getirmesine rağmen ilginç bir biçimde takımdan gönderildi. Antep onun için yeni bir başlangıç olacak ama geçen sezonlardaki performansını sahaya yansıtabilirse Milli takımımız önemli bir stoper kazanmış olacaktır.

- Mehmet Yılmaz, Alper Akçam: Mehmet Yılmaz yıllardır ligimizde kalitesini göstermiş önemli oyunculardan bir tanesi. Özellikle Trabzonspor yıllarından beri takip ettiğim çok yetenekli ve başarılı bir isim. 31 yaşında olmasına rağmen forvet hattında Sosa ile birlikte önemli işler yapacağından eminim. Alper Akçam konusunda çok fazla yorum yapamayacağım ama Kaiserslautern'de forma giyen gurbetçi oyuncu Alman ekolünden geldiği ve genç yaşta olduğu için Kayserispor^da ki Ömer gibi takıma katkısı olacağını düşünüyorum.

2- Gidenler: Stjepan Tomas(Bucaspor), Hakan Bayraktar(Samsunspor), Armand Deumi(Karabükspor), Erkan Sekman(Antalyaspor), Recep Biler(Manisaspor)

3- Yeni sezon: Yazımın başında da belirttiğim gibi Lazarov'lu, Romaschenko'lu kadrodan sonra Antep takımı beklenen seviyeye hiç ulaşamadı ve taraftarlar UEFA kupalarında mücadele eden ligi ilk 5'te bitirmeye çalışan takımı özler hale geldiler. Önümüzdeki sezon için kurulan kadro eğer alışma sürecini tam anlamıyla atlatıp oturmuş bir ekip olabilirse ve kulüp içindeki sorunlar çözülebilirse, o eski, oynadığı futbolla keyif veren ve üst sıraları zorlayan Gaziantepspor'u sahada görmemiz çok uzun sürmeyecektir.

Hiç yorum yok: