18 Mart 2010 Perşembe

Yeni LİDER........

Bu liderlik yazısını yazmak için çok uzun zamandır bekliyordum ve kısmet 25. haftayaymış. Bu sezon başında ilk yedi içinde yer alacak bir takım olarak görülüyordu Bursaspor, geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray bu sezon toparlanmak için Şampiyon Beşiktaş'ta unvsnını korumak için çok fazla yatırım yapacaklardı ki öyle de oldu. Sivasspor geçen seneyi mumla arayacağını daha sezon başındaki Anderlecht maçlarında göstermişti ki öyle de oldu. Ama kimse Bursaspor'dan böyle tarihi bir başarı beklemiyordu. Ertuğrul Sağlam sezon başında o kadar inanan o kadar mücadele eden ve son dakikaya kadar direnen bir ekip kurdu ki, kimsenin ummadığı bir anda zirveye yerleşti Bursaspor.



Önceki sezondan korunan kadroya en önemli takviye yıllarca Avrupa da top koşturmuş ve kendisini kanıtlamış olan Ivan Ergic, adını belki de kimsenin duymadığı ama geldiği ilk günden itibaren takıma çok şey katan küçük Arjantinli Pablo Batalla, Kayserispor'dan alındığında takıma katkısının bu kadar olacağını hiç tahmin etmediğim Turgay Bahadır ve en önemlisi de Bucaspor'dan bonservis ödenmeden alınan Ozan İpek oldu. Sezon başından beri resmi maçlarda alınan sadece 5 mağlubiyet, 5 beraberlik ve 22 galibiyet bu transferlerin ve takımda tutlan oyuncuların ve en önemlisi de Beşiktaş'tan sadece 1 maçın sonucuna göre gönderilen Ertuğrul Sağlam'ın başarısı olarak 25. haftada liderlik koltuğuna oturdu Bursaspor.

Bursaspor'u yazmışken büyük Bursaspor taraftarına da değinmeden olmaz. Sezon başından beri takımlarını inanılmaz bir inanç ve azimle destekleyen bir taraftar grubu var Bursa'da. Bursa Atatürk stadındaki her maç maçın adı önemli olmaksızın tıklım tıklım doluyor ve 90 dakika boyunca da susmuyor tribünler. Umuyorum ki Bursaspor taraftarı diğer şehir takımlarımızın taraftarlarına da örnek olur ve önümüzdeki sezonlarda diğer takımlarımızı da taraftarları fazlasıyla desteklerler.


Kalan 9 haftada Bursaspor 8 maç yapacak. Sezonun sondan bir önceki maçını (Ankaraspor ile oynayacağı için) saymassak son üç haftada üç zorlu maç yapacak Bursaspor. Son deplasmanını sondan üçüncü hafta İstanbul'da Galatasaray ile oynayacak olan Bursaspor sonrasında evinde Kayserispor ve boş geçen bir haftadan sonra son hafta yine içerde Beşikteş maçı ile sezonu noktalayacak. Eğer ki Bursaspor, Galatasaray maçına kadar olan dönemde içeride Denizli, Antalya ve Antep, dışarda ise İstanbul Belediye ve Gençlerbirliği karşılaşmalarından 13 ya da 15 puan toplayabilirse gerçekten tarih yazmaya çok yaklaşacak ve umuyorum ki sezon sonunda, ligimizde dört büyükler haricinde ligden sadece 1 defa düşerek ligimizin gerçekten en köklü kulüplerinden biri olan Bursaspor mutlu sona ulaşarak lidimize yepyeni bir oluşum getirecek. Bu timsah yürüyüşünün sezon sonunda şampiyonluk için yapılması dileği ile, BAŞARILAR BURSASPOR.....

Hiç yorum yok: