25 Nisan 2010 Pazar

Beşiktaş 2-2 Sivasspor: İşte Biz Kötü Günde Hep Omuz Omuzayız


Bu fotoğraf bir şampiyonluk kutlaması değil. Dün akşam oynanan Beşiktaş Sivasspor maçı öncesi Beşiktaşlıların takıma duydukları karşılıksız sevgiyi gösteren bir kare. Aynı zamanda Beşiktaşlıların övünmek için ne kadar haklı olduklarını gösteren bir fotoğraf. Takımının formasını giyenlerin, formalarının hakkını verdikleri sürece sonuçtan bağımsız olarak destekleneceklerini dün bir kez daha gösteren semt sakini taraftarımıza teşekkürler. Bobo'ya yapılan tezahüratlar ve sevgi gösterileri de, yine Beşiktaş taraftarına yakışan bir hareketti. Tavrını ortaya koyan taraftar, takımdan ve Mustafa Denizli'den memnun olduğunu herkese iletti.

Dün akşam oynanan maça dair yazılacak pek fazla bir şey yoktu zaten, taraftar geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçındaki haksızlıklardan dolayı içinde biriktirdiği kinini dün gece kustu, maçla da hemen hiç ilgilenmedi. Açıkçası taraftardan daha hatırlanacak bir tepki bekliyordum, sadece küfür ederek durumu geçiştirdiler, belli ki onlar da sahada oynayan takım gibi motivasyonlarını kaybetmişler.


İstatistiklere geçecek olan notlara baktığımızda Bobo'nun ligde en fazla gol attığı sezona imza attığını görüyoruz. Henüz ligde 15 golü göremedi Bobo. Attığı gollerde santrafor özelliklerinin pek çoğuna sahip olduğunu bizlere sergilese de, 15 gol gibi golcüler için sıradan bir baraja ulaşamaması, hakkında hala soru işaretleri üretilmesine sebep oluyor. En azından bu sezon 15'i yakalayamamasının sorumlusu kendisi değil. Takımın yakaladığı az sayıda pozisyonda etkinliğini gösterdi. Formunu devam ettirir ve gelecek sezon da bizimle devam ederse, daha ofansif oynamasını beklediğimiz Beşiktaş'ta en iyi sezonunu geçirebilir.

Bu maç için bu kadar yazı bile uzun kaçtı işin açıkçası, yine de balşaldığımız gibi bitirirken de Gündoğdu marşıyla ilgili bir not ekleyelim. "İşte biz kötü günde hep omuz omuzayız" derken tabelada üstün olmak mizansene yakışmayacağı için olsa gerek, tribünler bu marşı söylemeye başladığı sırada Kamanan'ın golü geldi. Geçen yılki Sivas maçında, "Kartal gol,gol,gol" tezahüratı sırasında Delgado'nun bulduğu golle beraberliği yakalayan takım, o golle şampiyonluğa yürümüştü. Dün akşam ise Kamanan'ın golü, zaten herkesin bildiğini kesinleştirdi ve Beşiktaş matematiksel olarak şampiyonluk şansını kaybetti.

Hiç yorum yok: