9 Nisan 2010 Cuma

Dünya Kupası Finalistleri #9 - İngiltere


Son Avrupa Şampiyonası'na katılamayarak tüm dünyayı şaşırtan futbolun beşiği İngiltere, Fabio Capello'nun klasik sihirli dokunuşuyla potansiyeline ulaştı ve elemelerde Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ilk ekiplerden biri oldu. Bu yazıda İngiltere'nin bu turnuvadaki şansını inceleyeceğiz.

Beklentiler

Kendi evindeki son maçında Wembley'de Hırvatistan'a yenilerek son Avrupa Şampiyona'sına katılamayan İngiltere, McClaren'ı ülkeden sürüp yerine Capello'yu göreve getirerek başladı elemelere. Ve makus talihleri onları gene Hırvatistan'la aynı gruba düşürdü. Ama bu sefer Capello'nun takımı iki maçta da Bilic'in havasını alıp Hırvatistan'ı rezil etti, bu da yetmedi Ukrayna'ya da tabiri caizse yatıp, Hırvatistan'ın playoff ' a kalmasını önledi. (İlginçtir ki Hırvatistan'a 3-2 yenilginin en büyük sorumlusu Robert Green, Ukrayna maçında 12.dk'da atılarak intikamını aldı.)

Genel kanı, bu form grafiği ve potansiyelle İngiltere'nin bu turnuvanın en önemli şampiyonluk adaylarından biri olduğudur.

İyimser Senaryo

İlk gruplarda bırakın beraberliği, ABD, Cezayir ve Avustralya'nın ilk yarıları mağlup kapamamalarının mucize olacağını düşünüyorum. D grubundan gelecek Almanya dışındaki herhangi bir takımın da şansı yoktur 2. turda. Çeyrek finale gelebilecek en dişli takımın Domenech'li Fransa olduğu düşünülürse, Capello yarı final cepte diye düşünüyordur. Yarı finalde muhtemelen Hollanda- Brezilya galibiyle oynayacaklar. O maçın galibinin şampiyon olacağını düşünüyorum.

Kötümser Senaryo

En kötü senaryo ise Almanya'nın bir şekilde D grubunda 2. olması sonucu İngiltere'nin yoluna çıkması olabilir. Her ne kadar Almanya'nın İngiltere kalitesinde olmadığını düşünsem de, belki Premier Lig ve Şampiyonlar maratonlarının yorgunluğunun oyuncular üstündeki etkisi, ya da John Terry olayının takım içinde yaratabileceği olumsuzluklar (Her ne kadar Bridge milli takıma Terry varken gelmeyeceğini söylese de Terry'nin orada bulunması bazı oyuncuları rahatsız edebilir.) bir şekilde İngilizleri çok erken evine gönderebilir.

Muhtemel Kadro

Diziliş: 4-4-2

Kaleci: Robert Green

Defans: Glen Johnson- Rio Ferdinand- John Terry- Ashley Cole

Orta Saha: Aaron Lennon- Frank Lampard- Gareth Barry- Steven Gerrard

Forvet: Wayne Rooney- Emile Heskey

Form durumlarına göre, Lennon yerine Walcott, Wright-Phillips, Milner veya Ashley Young girebilir.

Yıldız Oyuncu: Wayne Rooney


Bu kadar önemli yıldızın bulunduğu takımda belki de vazgeçilemeyecek tek oyuncudur Rooney. Sonuçta imkansızlıklardan partnerinin Heskey( ki form durumuna göre Crouch ya da Defoe de olabilir.) olduğu düşünülürse, onun yaşayacağı en ufak sakatlık, İngiltere'nin gol atmasını çok zorlaştırır. Özellikle C.Ronaldo'nun ayrılışından sonra bu sene Manchester'da gösterdiği inanılmaz performans turnuvaya da yansırsa, İngiltere'nin durdurulması imkansızlaşır.

Patlama Yapması Muhtemel İsim: Leighton Baines


Bridge gelmeyeceğini açıkladıktan sonra Cole'nin yedeği olabilecek tek isim konumda Baines. U-21'de sürekli oynayan Baines, Cole'nin sakatlığı durumunda (ki şu sıralar halen sakat) yerini rahatlıkla doldurabilecek konumda. Everton'da bu sezon iyi bir form yakalayan Baines, Mısır'la olan son hazırlık maçında ilk defa milli olup 90 dakika forma giydiğini belirtelim.

Bir Portre: Gareth Barry

Öyle bir takım düşünün ki, şu anki kaptanı zamanında alışveriş yaptığı bahanesiyle uyuşturucu testinden kaçan ve 8 ay futboldan men cezası almış, bir önceki kaptanının yediği naneler, bizim kadın programlarına konu olur. Önde gelen oyunculardan Gerrard zamanında bar kavgasına karışmış, Rooney hayat kadınıyla basılmış, Lampard'ın şu anki kaptanla birlikte içinde bulunduğu seks kaseti televizyonlara düşmüş. İşte böyle bir takımda örnek futbolculuğuyla ve kişiliğiyle öne çıkan bir isim Gareth Barry. Belki de bu turnuvadaki iyi futboluyla City'den daha iyi bir kulübe geçecek.

Hiç yorum yok: