3 Nisan 2010 Cumartesi

Editors - In This Light and On This Evening


2005 yılında Bullets isimli single'ıyla ismini, İngiltere'den çıkan yeni ve başarılı bir grup olarak duyurmayı başaran Editors, 2009'un son aylarında 3. albümü In This Light and On This Evening'i yayınladı. Çıkış albümleri The Back Room'dan bu yana, Rock müzik açısından pek üretken olmayan 2000'lerde hatırlanacak parçalara imza atmayı başardılar; ancak bu başarılı şarkılarını bütün bir albüme yayıp hatırlanacak bir albüm oluşturamadılar. Farklı bir ses düzenine sahip olan 9 şarkılık yeni albümleri de bu tanıma uygun şekilde kaliteli parçalar barındıran; ancak yıllarca hatırlanacak seviyeye gelemeyen bir albüm olmuş.

Editors hayranları için bu albüme alışmak biraz zor oldu, zira gitarların ön planda olduğu klasik bir albümden ziyade elektronik altyapının hakim olduğu bir albümle karşılaştılar. Henüz üçüncü albümde böyle bir değişikliğe ihitiyaç duymaları açıkçası bana şaşırtıcı geldi. Yine de dinledikçe alışılan bir albüm olduğunu ekleyeyim. Albümü dinledikten sonra, her albümlerinde olduğu gibi bu albümlerinde de en iyi şarkılarını ilk sıraya koyduklarını gördüm. Editors'ın, Londra'ya duyduğu aşkı "London's become, the most beautiful thing I've seen" dizeleriyle anlattığı ve albüme de ismini veren In this Light and On This Evening şarkısı, bana göre bu albümün unutulmayacak parçası olmuş. Bu güzel girişin ardından, çıkış parçası Papillon ve You Don't Know Love ile albüm tempo kazanıyor; ancak sonrasında bu hızı tekrar yakalayamadan mini albüm sonlanıyor.

Son yıllarda Radiohead, Coldplay gibi Rock müziğin en başarılı gruplarını çıkarmayı başaran İngilizlerin beklentilerimizi artırdığı bir gerçek, anlaşılan Editors bu beklentileri karşılamak adına bizleri biraz daha bekletecek. Belki de Editors'ı başkalarıyla karşılaştırmadan albümün keyfini yaşamak daha iyi olacak. Son olarak grubun en beğendiğim beş şarkısını, Editors ile tanışmak isteyenler için yazıya ekliyorum.





Hiç yorum yok: