9 Temmuz 2010 Cuma

Lorik Cana!


Senelerdir süregelen Gattuso hayranlığımın en büyük sebebi, Mehmet Demirkol deyimiyle, bayrak futbolcu olmasıdır. Kulübüyle özdeşleşmesi, hırsı, forma için yapmayacağı şeyin olmamasıdır. Taraftarın aşık olacağı cinsten, taraftar hırsıyla oynayan bir oyuncu olmasıdır. Lorik Cana tam olarak böyle bir oyuncu. Neill ile bu konuda bazı ortak noktaları var. Umarım harika bir uyum ve istek getirirler takıma.

Mehmet Topal'ın satıldığı fiyata Mehmet Topal'dan -bana göre- fersah fersah daha iyi bir oyuncu aldık. Demek ki Haldun Üstünel'de değilmiş olayın sırrı. Gerçekten de takım çalışmasıymış bu transfer işleri. Veya Adnan Sezgin, Haldun Üstünel'den çok şey kapmış. Cana transferi geçen seneki şaşalı transfer döneminden aşağı kalır bir transfer değil. Hatta ihtiyaç duyulan mevkii bakımından çok daha yerinde bir transfer. Takımdaki bu eksikliğin görülmesi için 1 sene geçmesi gerekmemeliydi, ama sonunda uykumdaki "Ernsti bize verin!" sayıklamaları sona erecek gibi görünüyor. Umarım Cana tarzı bir transfer daha yapılır orta sahaya zira sakatlıklar ve Cana'nın oyun tarzı biraz endişelendiriyor beni. Özellikle takip ettiğim bir oyuncu olmasa da ilk izlenimlerim biraz "kasap" biraz da asabi bir oyuncu olduğu. Türkiye'de oynadığı her maçta kırmızı yeme şansı diğer oyunculara göre daha fazla.

İlginç başka bir nokta da Cana'nın babasının Türk oluşu. Çok imkan vermesem de babasından dolayı Türk statüsünde oynaması gündeme gelebilir. Büyük ve harika bir sürpriz olur böyle bir şey mümkünse.

Hiç yorum yok: