25 Temmuz 2010 Pazar

Yeni sezon, transferler ve beklentiler: Bursaspor

Uzun zamandır ayrı kaldığım bloga, Anadolu takımlarımızın yeni sezon için kurdukları kadrolar, yeni sezondaki hedefler ve beklentilerini değerlendiren bir yazıyla geri dönüyorum. Bütün takımlarımızı aynı yazıda incelemektense her yazıda ayrı bir kulübümüze yer vermek istedim ve başlangıcı da tabii ki Şampiyon Bursaspor ile yapmayı uygun buldum. Bu yazıda Bursaspor'un yeni transferlerini, giden oyuncuların yaratabileceği eksiklikleri ve yeni sezondaki beklentileri değerlendireceğim.


1- Yeni Transferler:

-Gökçek Vederson: Fenerbahçede geçen sezon kaybedilen trajik şampiyonluktan sonra sözleşmesi biten Vederson kendisini gerçek şampiyonda buldu. Sol Kanatta hızı, çok uzaktan kullanabildiği sert frikikleri ve en önemlisi de Fenerbahçede yaşamış olduğu önemli Şampiyonlar Ligi tecrübesiyle takıma yapacağı katkı çok önemli. Eğer büyük bir sakatlık yaşamazsa Bursaspor'un bu sezonki önemli oyuncularında biri olacaktır özellikle Mustafa Keçeli'nin istikrarı bir türlü yakalayamaması ve Yenal Tuncer'in de Antalyaspor'a kiralanmasından sonra sol kanadın vazgeçilmezi olacaktır.

-Federico Insua: Yıllardır adı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan ancak bir türlü gerçeğe dönüşemeyen bir transferdi Insua ama kısmet Bursasporaymış. Bir Arjantinli'ye yakışan tekniği, akıllı pasları ve maçı her an çevirebilecek özellikte bir oyuncu olması nedeniyle çok önemli bir transfer. Bu sezon Quaresma'dan sonra (Guti daha imza atmadığı için onu katmıyorum) Türkiye'ye gelen en kaliteli yabancı olan Insua umuyorum ki bu kalitesini Bursaspor için sahay yansıtacaktır.

-Hector Damian Steinert ve Harun Tekin: Steinert hakkında çok fazla bilgimiz olmamasına rağmen izlediğim 2 hazırlık maçında da gerçekten çalışkan ve faydalı bir oyuncu olduğunu gösterdi. Hücum hattına Leo Iglesias'dan çok daha fazla katkı sağlayacağı kesin. Çok hızlı ve birkaç pozisyonda oynayabilen bir oyuncu olduğu için olası bir Ozan veya Volkan sakatlığı, cezası ya da bu isimlerin yorgunluğunda Ertuğrul Sağlam'ı çok fazla rahatlatacak bir isim. Harun ise gelecek vaadeden yetenekli bir kaleci, tabiki Ivankov ve Yavuz'u geçmesi çok zor ama en azından bir kaç sezon tecrübe kazandıktan sonra önemli bir kaleci olma potansiyeli yüksek bir isim.

2-Gidenler: Leo Iglesias, Veli Acar(Konyaspor), Ayhan Tuna Üzümcü(Antalyaspor), Yenal Tuncer(Antalyaspor-kiralık), Tomas Zapotocny(Beşiktaş)

3-Yeni Sezon: Geçen sezon şampiyon olan kadroyu neredeyse hiç bozmayan Bursaspor sadece Veli, Zapo ve Yenal'ı kaybetti diyebiliriz, Yenal'ın kiralık olduğunu düşünürsek kayıp sayısı 2'ye iniyor ama gide Zapo ve Veli'nin yerlerine Steinert, Insua ve altyapıdan bu sezon patlama yapması çok yüksek ihtimal olan Serdar Aziz ve Vederson giden oyuncuların yerlerini çok rahat doldurabilecek kapasiteye sahip oyuncular. Sivasspor'un geçen sezon düştüğü duruma düşmeyeceğine kesin gözüyle baktığım Bursaspor zaten şu anda Beşiktaş ile birlikte lige en hazır ekip görüntüsünde. Umuyorum ki bu sezonda geçen sezon tarih yazan kadro Şampiyonlar liginde de çok önemli işler yapacak ve yeni sezonda da ligde zirveye oynayacak. Bence yeni sezonda da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri Bursaspor ve umuyorum ki yeni sezon daha başarılı olacak Bursaspor için.

3 yorum:

Yaz Helvası dedi ki...

Bir günde moist ile benim dışımda iki ayrı yazardan yazı gelince gözlerim yaşardı vallahi. Yazı da güzel olmuş eline sağlık da, bu ne Yenal sevgisidir anlamadım gitti. Yazıda yeni gelen Vederson'un adı 3 kere, Yenal'ın adı 4 kere geçiyor ki, adamın adı Bursa Hakimiyet gazetesinde bile 4 kere geçmemiştir herhalde.

anadolu kaplanı dedi ki...

Geçeceği günlerde gelecek diye umuyorum. Bi izle sen Yenal'ı takdir edeceksin eminim hacı. Bi dönde artık koy şampiyonun resimlerinden birini Nihat'ın altına bekliyoruz dört gözle...

Remzi dedi ki...

bonlibero arkadaşım Bursasporun orjinal logosu aşağıda belirtildiği gibidir.Bundan sonraki konularınızda orjinal logomuzu kullanmanızı tavsiye ederiz teşekürler..

http://www.bursaspor.org.tr/haberdetay.asp?yon_haber_id=11414