31 Ağustos 2010 Salı

Bienve... ya da neyse...


Camino a Istanbul, en busca de continuidad, espero que salga todo bien!

Devamlılık arıyosun ama geçen sene 44 maçta oynamışsın be Insua. Liverpool'dan kalkıp buraya mı geleceksin, inanalım mı?

2 yorum:

Yaz Helvası dedi ki...

Liverpool'un felaket geçen son sezonunu ve Arjantin'in şampiyon olduğu 2007 U-20 turnuvasını izlememi referans göstererek bu eleman ile ilgili yorum yapma hakkını kendimde görüyorum.

2007'de Agüero'lu Arjantin'de de bu yeteneğiyle sırıtan bu arkadaş Beintez'in de büyük umutlar beklediği bir isimdi. Tribünlerin sevgilisi Riise gittikten, ManU'ya attığı gol dışında bir işe yaramayan Dossena'dan kurtulduktan ve Arbeloa da aynı #14 Xabi gibi Perez'in milyon eyroları sayesinde Liverpool'dan koptuktan sonra sol bek F. Aurelio'yla bu genç Arjantinliye kalmıştı. Fabio Aurelio ve Kyrgiakos ikilisinin defanstaki hataları sonrası Carragher'ın yedek kulübesine "nerede benim meşe odunum" diye sormasıyla da Insua ilk 11'e yerleşti.

Insua'nın en çok dikkat çeken özelliği dribbling kabiliyetidir. Hücuma çıkışları ve etkili ortaları sayesinde onu izleyen Liverpool'luların da kalbini kazandı, bir ara A milli takıma kadar da yükseldi. En büyük talihsizliği ise önünde rotasyonla oynayan isimlerin (Benayoun, Babel, Riera, F. Aurelio) hiç birinin savunmada varlık göstermemesiydi. Insua da fiziksel mücadelede biraz zayıf kaldığı için etkili bir performansa imza atamadı ve bu sezon Liverpool tarafından düşünülmedi. Fiziksel yetersizliğinin çok ön plana çkması nedeniyle sezon sonunda Liverpool Agger'i sol bek oynatmayı bile denedi. Hodgson ise daha gelir gelmez Insua'yı satış listesine koydu. Liverpool taraftarı ise bu yetenekli adamın bu kadar erken gönderilmesini istemiyordu. Herkes Fiorentina'yla anlaştığını sanırken adamı bir anda İstanbul'da gördük.

Sadede gelirsek, Insua'yı geçen yıl gelen Gio dos Santos'a benzetebiliriz. Yeteneklerini genç turnuvalarında ispat etmiş; ama henüz A takım seviyesine bunları yansıtamamış bir isim. Premier Lig'de fizik mücadelede yaşadığı sıkıntıyı burada çok yaşamaz diye düşünüyorum; tabii yine önünde defans yapmayan isimler (Kewell, Arda) olacak, bu durum sıkıntı yaratabilir. Bir de Kewell, Baros, Insua derken yarıdan Liverpool'lu oldunuz bakıyorum. Bir de Benitez'i başınıza geitrin de tam olsun bari.

moist dedi ki...

valla arda gitmesin diye liverpool'u arda'ya getiriyolar heralde ben de anlamadım :)

ha bu takım transferle adam olur mu? olmaz. orası da ayrı konu. misimovic'ten insua'dan her maç üstün bi katkı gelmez. türk oyuncu kadrosu böyle kalmaya devam ettikçe bu sezon ilk 3 imkansız.