17 Ocak 2010 Pazar

Yeni bir yıldız doğuyor (mu?)


İngiliz aktris Carey Mulligan, An Education filmindeki performansı sonrasında dünyaya, "bir yıldız doğuyor" başlıklarıyla takdim edildi. Bu ayki Sight and Sound dergisine göre Carey Mulligan, filmin yakaladığı gişe başarısının da en önemli nedeni. An Education filminde oynadığı rol ona Altın Küre'de en iyi kadın oyuncu dalında bir adaylık da getirdi, muhtemelen Oscar'a da aday olacak. Bu akşam açıklanacak ödül için rakiplerinden biri de İngilizlerin eski kuşak favori aktrisi Helen Mirren.

Peki, henüz izlemediğim bir oyuncunun Altın Küre adaylığı ile ilgili bir yazı yazmaya beni iten ne oldu? Bu sorunun cevabı bu haftaki TIME dergisinde yer alıyor. TIME'da Altın Küre adaylıkları ile ilgili yapılan haberde Carey Mulligan için "Audrey Hepburn parıltısına sahipti" yorumu yapılmış. Carey Mulligan'ın, yan tarafta zarafet başlığı altında resmini gördüğünüz, ayrıca 2010 Audrey Hepburn takvimi sayesinde her sabah yüzüne bakarak uyandığım (bundan daha güzel kaç uyanma yöntemi olabilir ki?), bu harikulade kişi ile karşılaştırılması beni heyecanlandırmaya yetti. Bu karşılaştırmalar o kadar fazlalaşmış ki, Audrey'nin yıldızlaştığı Oscar'lı My Fair Lady filminin yeniden çevriminde Carey Mulligan'ın, Keira Knightley'den bu nedenle başrolü çalacağı konuşuluyor.

An Education filmi 19 Şubat'ta vizyona giriyor, o zamana kadar fotoğraflarla yetinmek zorundayız. Bu arada Altın Kürelerle ilgili bir yazıyı da bulduğum ilk fırsatta yazacağım. Şimdilik herkesi Audrey Hepburn ile Carey Mulligan'ın fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum, ne kadar benziyorlar kararı siz verin.


Hiç yorum yok: