14 Ocak 2010 Perşembe

Uzatmalı...


1,5 senedir kovaladığın, kontratı bittiğinde bedavaya bile getirtemediğin adamı para verip al... Haldun Üstünel'e yakışmayan bir transfer. Everton'da fazla şans bulamayıp kendini Avustralya'nın Dünya Kupası maçlarına hazırlamak için zahmet edip geldi. Üstelik stoper oynamışlığından fazla sağ bek oynamışlığı var.

Sözleşmesi 1.5 sene. Çok uzun vadeli düşünülmemiş, iyi de edilmiş. Türkiye standartlarına göre ayağı daha iyi top yapıyor, hiç yoktan iyidir.

Bu saatten sonra bize hayırlı olsun demek düşer. Kewell gibi aslan kesilir umarım.

Ayrıca kendisi Avrupa maçlarında oynayabilecek. Everton'a transferi Avrupa Ligi grup maçlarının başlamasından sonra yapıldığı için UEFA'ya ismi gitmedi.

4 yorum:

Absürd dedi ki...

bonservisi elindeyken yıllık 3.5milyon Euro istiyordu, kendisiyle yıllık 2milyon'a klübüyle de 600bin'e anlaşıldı.

moist dedi ki...

Resmi siteden veya bir yöneticiden böyle bir açıklama geldi mi bilemiyorum. Ama siz de FCN Blog'a dayanarak bu rakamları söylüyorsanız, çok güvenim yok orada söylenenlere. Transferden 2 saat önce "Neill falan yok" diyen blog 2 saat sonra, resmi site duyurur duyurmaz, Neill'in aldığı parayı kuruşu kuruşuna yazdı.

Ayrıca madem ki FIFA'nın web sitesi güvenilirliğini kanıtladı, oradaki rakam daha gerçekçi geliyor bana. 750-800bin pound.

Yaz Helvası dedi ki...

Sağdaki fotoğraf Avusturalya milli takımında rugby oynadığı izlenimini verdi bana:)

Böylece Turkcell Süper Lig'den Austuralya milli takımına giden oyuncu sayısı da 5'e yükseldi, onu da ekleyelim.(Kewell, Neill, Petkovic, Troisi, Djite )

moist dedi ki...

Dünya Kupası'na gitmiş gibi olduk valla :)

Djite de Diyarbakır'a gitmiş sanırım bu arada.