7 Eylül 2010 Salı

Amerika Açık: Çeyrek Finaller


Bu akşam maçları öncesinde kadınlarda çeyrek final eşleşmeleri tümüyle, erkeklerde de toplam 2 eşleşme belli oldu. 4. turun en çok merak edilen maçı olan Wozniacki-Şarapova eşleşmesinin galibi Danimarkalı Wozniacki oldu. Caro eğer Cibulkova'yı geçmeyi başarırsa büyük ihtimalle Wimbledon finalisti Zvonareva ile final için mücadele edecek. Finale uznanan diğer yolda ise iki eski Amerika Açık şampiyonunun karşısında bu yılın Roland Garros finalistleri olacak. Fransa'nın final yorgunluğu nedeniyle Wimbledon'a henüz ilk turda veda eden bu Schiavone ve Stosur ikilisinin başka bir final oynayacak kalibrede olup olmadıklarını görmek adına önemli bir test onları bekliyor. Ben özellikle bu akşam oynanacak Stosur-Clijsters maçının şampiyonluk yolunda belirleyici maçlardan biri olacağı inancındayım.


Erkekler tarafında bu akşam oynanacak çok önemli bir maç yok. Amerikalılar son umutları Sam Querrey'nin, Andy Murray'nin elenerek çekildiği yoldan yarı finale kalmasını bekliyorlar. O yoldan kim gelirde gelsin Nadal'ı zorlayabileceğine inanmadığım için çok önemli görmediğim bu maçlarda, kariyerlerinin en yüksek noktasına çıkmak için Wawrinka, Querrey, Youzhny ve Robredo kıyasıya mücadele verecekler. 4 İspanyol'un grand slam yarı finali için bir nevi İspanya Kupası düzenleyecekleri bölümde ise açık favori tabii ki Nadal. Onu zorlama ihtimali olan tek ismin ise Verdasco olduğunu düşünüyorum.


Erkekler eşleşmelerinde 2 numaralı seri başı Federer'in yolu ise Nadal'a kıyasla bir hayli zorlu. Öncelikle çeyrek final eşleşmelerinin en önemli maçında Söderling ile karşılaşacak majestelerini, yarı finalde Monfils'i geçmesi halinde Djokovic bekliyor olacak. Federer - Söderling eşleşmesinde form durumları kadar mental faktörler de etkili olacak. Fransa Açık'ta Federer'in 23 grand slam üst üste yarı final oynama rekorunu sonlandıran Söderling'in kendine güveni ve Federer'in bu duruma nasıl cevap vereceği merak konusu.

Hiç yorum yok: