16 Ocak 2010 Cumartesi

Manisa, Kasımpaşa, İstanbul Belediye ve BEŞİKTAŞ...

Bu akşam belki de Türkiye Kupası'nda bir ilke şahit olduk. Son şampiyon, bu sezonun da en büyük favorisi Beşiktaş takımı daha ilk turdan, grup maçlarında veda etti Türkiye Kupasına hem de oynadığı 3 maçtan aldığı (daha doğrusu alamadığı) sıfır puanla. Kuralar çekildiğinde belki de en kolay gruplardan birinde gösterilmişti Beşiktaş en az 9, 10 puanla gruptan çıkar diye düşünülüyordu ama öyle olmadı ve anadolu takımlarımız bir ilke imza atarak son şampiyonu gruptaki son maçına puansız yollayıp elediler.





İlk maçtı Manisa maçı, ligde kaliteli kadrosuna rağmen zor günler geçiren Manisaspor Beşiktaş'ı yenerken kaleci Korcan'ın da katkılarıyla çok da zorlanmamıştı. Beşiktaşlı oyuncular "nası olsa yeneriz" mantığıyla çıktıkları maçta hüsrana uğrayıp "aman birşey olmaz öbür maçları alıp çıkarız gruptan" diyerek çıktılar Kasımpaşa maçına...




Ama yine olmadı herkesin düşündüğü ve bir hüsran da İnönü'de yaşadı siyah-beyazlılar. Kasımpaşa ilk 24 dakikada bulduğu 3 golle 3-1 yendi Beşiktaş'ı ama Mustafa Denizli herkese yine umut dağıtıp son 2 maçı alıp çıkarız dedi. Planlar bugün de tutmadı...



İstanbul Belediye de bu akşam ruhsuz Beşiktaş'ı yendi ve Beşiktaş takımı oynadığı 3 maçta aldığı sıfır puanla, Konya Şekerspor'un 2 maçta 3 puanla çıkma şansı olan grupta sonuncu olarak elendi.

Mustafa Denizli bakalım yarın ne açıklama yapacak ama Beşiktaş'ın oyuncularına kızmaktan önce ilk olarak Mustafa Denizli ve Yıldırım Demirören ikilisinden kurtulması gerekiyor. Anadolu takımlarımıza gelince öncelikle bu üç takımımızı tebrik ediyorum ve umuyorum ki bu sezon bir anadolu takımı tarih yazacak ve en azından lig olamasa da Türkiye Kupası'nı kazanacaktır.

Hiç yorum yok: