3 Haziran 2010 Perşembe

Dünya Kupası Finalistleri #27 - Meksika


Bu yaz kupada ilgiyle izleyeceğim bir başka takım da Meksika. Sadece Gio sebebiyle değil, geçen seneden kalma Marquez hayalleri ve orta karar yıldızlara sahip takımların bana daha sempatik gelmesi Meksika'yı benim için ilginç kılıyor.

Beklentiler

Çalkantılı bir dönem geçiren Meksika'nın takım yapısı Javier Aguirre ile yerine oturmaya başladı. Aslında Dünya Kupaları'nın vazgeçilmez takımlarından biri denebilir Meksika için. Son 4 Dünya Kupası Finalleri'nin hepsinde yer alıp hepsinde de gruptan çıkmayı başarmışlar. Gayet parlak bir tablo. Bu kupada da aynı şeyi gerçekleştirmek Meksika için hiç zor değil bana kalırsa. Fransızların kendileri bile Fransa'nın gruptan çıkabileceğine inanmazken, grubun ilk ikisi Uruguay ve Meksika'dan oluşur diye düşünüyorum. Eğer Meksika grubu 1. sırada bitirebilirse son 4 kupadaki kötü talihini kırıp çeyrek finali görebilir.

İyimser Senaryo

Grubu lider bitirmek ikinci turda Meksika için büyük şans olabilir. Durum böyle olursa Çeyrek Finali görebilirler

Kötümser Senaryo

En kötü ihtimalle ikinci tura ikinci olarak çıkacağını düşünüyorum Meksika'nın. Bu durumda Arjantin - Meksika eşleşmesi muhtemel. Maradona'nın sağı solu belli olmaz ama normal şartlarda Arjantin'e elenmeleri normal.

Muhtemel Kadro

4-2-3-1

Kaleci: Ochoa

Defans: Aguilar, Marquez, Moreno, Nilo

Orta Saha: Pardo, Torrado, Guardado; Blanco, Giovani

Forvet: Vela

Kadronun en ilginç ismi Blanco. Javier Aguirre kendisini futbolu bırakma fikrinden vazgeçirip 36 yaşındaki oyuncuyu Meksika'ya tekrar kazandırmış. Blanco ve Marquez gibi tecrübe sahibi oyuncuların yanına Ochoa, Moreno ve Gio gibi genç yıldızlar eklenince, iyi bir takıma sahip olduklarını görmek fazla zor olmuyor.

Yıldız Oyuncu: Rafael Marquez Alvarez


Ne diyeyim ki şimdi Marquez'le ilgili? Barcelona'da attığı 80 metrelik milimetrik pasları mı anlatmalı, harika frikiklerinden mi bahsetmeli, bu sene Neill'da esintilerini gördüğümüz ayak ve top hakimiyetinden mi söz etmeli? Pardo ile birlikte takımın kaptanlığını yapan Rafa, Barcelona taraftarının gözünden iyice düşse de Meksika'nın en önemli ismi. Takıma da özellikle mental anlamda önemli yardımları olacağı kesin.

Patlama Yapması Muhtemel İsim: Carlos Alberto Vela Garrido


Aslında süprizlerle dolu bir kadrosu var Meksika'nın. AZ Alkmaar'lı Moreno, efsanevi Football Manager kalecisi Guillermo Ochoa, Barcelona zamanlarında herkesin umutla izlediği Gio, hepsinden bir patlama gelmesi muhtemel.

Tek bir isim vermek gerekirse, Arsenal'in umutla beklenen oyuncularından bir tanesi ve Gio'nun kankası olan Vela. Dünya Kupası'nda oynamak kendisi için beslenen umutların boşa olmadığını göstermesi için çok büyük bir şans. 20'li yaşlarına yeni giren Vela için bir şeyler kanıtlamanın vakti geldi.


Bir Portre: Giovani dos Santos


Harry Kewell'ın gitmesiyle beraber Gio'nun alınmayan bonservisi beni yıkan iki yanlıştı bu sezon sonu adına. Giovani'nin bonservis bedeli hakkında çelişkili şeyler söylensede, eğer imkanlar dahilinde bir ücretle alabilseydik kesinlikle kaybedilmemeliydi böyle bir oyuncu. İkinci yarıda Galatasaray performansına baktığımızda takıma çok fazla bir şey kattığını söylemek zor. Özellikle ilk maçlarda bariz bir tutukluğu vardı ama Kasımpaşa maçında yaptığı patlamadan sonra belli bir seviyenin altına hiç düşmedi Gio. Dribblingleri ve sürati çok az oyuncuda görülebilecek seviyede.

Gio ile ilgili başka bir güncel not ise kardeşiyle alakalı. Jonathan dos Santos Dünya Kupası kadrosundan çıkarıldıktan sonra abi Gio'nun da Dünya Kupası'nda oynayası kalmamış! Tuhaf bir haber, doğruysa da tuhaf bir tepki. Buradan Gio'ya seslenelim, şov yapma Gio, Dünya Kupası bu. Kardeş falan hikaye olur sen o sahaya çıkınca...

Hiç yorum yok: