6 Haziran 2010 Pazar

Dünya Kupası Finalistleri #30 - Avustralya


2 senedir bir Avustralya furyasıdır gidiyor. En büyük sebebi Harry Kewell transferi, hemen ardından başlayan ve 1.5 sene sonra ancak sonuçlanan Neill dedikoduları. Üstüne bir de Neesekens geldi mi, tamamdır. Şimdi de EPL - TSL hattını meşgul eden Grella ismi var. Kısacası Avustralya'yı iyi tanır olduk.

Beklentiler

Avustralya Dünya Kupası Finalleri'nin yabancısı aslında. 1974'ten sonra finallere katılabilmek için tam 32 sene sonrasını, 2006'yı beklemişler. Şansa bakın ki iki final de Almanya'da oldu. 2006'daki Dünya Kupası'nda Brezilya'nın ardından gruptan çıkmaları beklenmedik bir başarı. Bu başarının ülkede futbol adına bir patlama yarattığı da söyleniyor. 2006'da gruptan çıkan Avustralya sonraki turda İtalya'ya çok dramatik bir şekilde elenmişti. Tek tek bakıldığında çok iyi bir takım gibi gözükse de, grup bu sefer 2006'ya göre daha zorlu sayılabilir. 2006'da Hırvatistan'la ikincilik için yarışırlarken bu sene Sırbistan gibi zor bir rakipleri var. Ayrıca ABD ile oynanan hazırlık maçı da çok umut veren cinsten değildi.

İyimser Senaryo

Almanya varken birincilik şansları olduğunu düşünmüyorum. Gruptan çıkarlarsa ikinci çıkacakları muhakkak. Bu da bir sonraki turda benim favorilerimden biri olan İngiltere'ye elenecekleri anlamına geliyor.

Kötümser Senaryo

Sırbistan'la çekişmeli bir ikincilik mücadelesi verecek Avustralya. Kötü ihtimaller arasında bu yarışı Sırbistan'ın ardından üçüncü sırada bitirmek de var.

Muhtemel Kadro

4-2-3-1

Kaleci: Schwarzer

Defans: Wilkshire, Chipperfield, Neill, Moore

Orta Saha: Grella, Culina, Emerton, Cahill, Bresciano

Forvet: Kewell

Craig Moore, Scott Chipperfield ve Luc gibi isimlerin olduğu harika bir defans hattı, Mark Bresciano, Tim Cahill, Brett Emerton ve Harry Kewell'dan oluşan geniş bir hücum repertuarı... 23 kişilik kadroda bir santrfor sıkıntısı göze çarpıyor. Scott McDonald'ı tek forvet olarak oynatamayacağı için geri yolladığını söylemiş Verbeek. Bu sebeple ileri uçta kimin oynayacağı benim açımdan merak konusu. Tek forvet oynayacaklarını düşünürsek, uçtaki ismin Kewell olmama ihtimali de var. Yine de ilk bakışta çok etkili bir kadrosu var Avustralya'nın.

Yıldız Oyuncu: Tim Cahill


Harry Kewell ile beraber tartışmasız Avustralya'nın en çok şey beklediği oyuncu Cahill. Pozisyonundaki diğer oyunculara kıyasla daha sade, gösterişsiz ama fazlasıyla atletik bir oyuncu. Hava toplarında da çok etkili bir isim. ABD maçındaki gibi kornerlerden bulacağı goller Avustralya için önemli olabilir.

Patlama Yapması Muhtemel İsim: Lucas Edward Neill


Everton'da kısa bir süre oynadıktan sonra İstanbul yolları gözüktü kendisine. Everton'da çok da parlak bir yarı-sezon geçirmemiş. Ama bizde öyle işler yaptı ki, inanılmaz bir özgüven ve kondisyon depoladı kendisi. Bu çıkışı Güney Afrika'da da sürdürmesi halinde Avustralya'nın arkasını çokça toplayacaktır. Karizmana kurban olayım senin "O Captain, my captain!"

Bir Portre: Harry Kewell


Yolun açık olsun Daddy Cool. En iyisine layıksın sen. Bundan sonra sakatlıksız, başarılı, yükseklerde geçen bir futbol hayatın olması dileğiyle.


Hiç yorum yok: