8 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası Değerlendirmeleri


Şubat ayında başladığımız Dünya Kupası değerlendirmelerini tamamlamayı başardık. 32 takımın tek tek incelendiği yazılarımızda taraftarların takımlardan beklentileri, turnuvada takımların yaşama ihtimali olan iymiser ve kötümser senaryolar, muhtemel kadrolar ve turnuvaya katılacak 96 futbolcunun incelemeleri yer alıyor. Aşağıda takımların listesi gruplara göre yazılmış durumda. Linklere tıklayarak değerlenidrmelerimize ulaşabilirsiniz.

Tabii katılacak 96 futbolcu derken, son dönemde yaşanan sakatlıkların bazı sıkıntılar yaşattığı da bir gerçek. Ballack ve Essien gibi yıldızlar turnuvada olmayacak. Yine de bu oyuncuların yazılarını okurken onlar hakkında yeni bilgiler edinebilirsiniz. Mesela Essien'in fazla enerji harcayamadığı maçlardan sonra sahada kalıp ekstra koşular yaptığını biliyor muydunuz?

Essien'de olduğu gibi diğer oyuncular hakkında da pek çok Ertem Şener vari bilgiyi bu incelemelerde bulabilirsiniz. Dani Alves'in Tweety dövmesi ne anlama geliyor? Schweinsteiger füze gibi şutlarını gençliğinde hangi sporu yapmasına borçlu? İşçilik yaptığı günlerin bugün geldiği noktayı daha iyi anlamasına yol açtığını söyleyen yıldız kim? Bunun gibi pek çok ilginç bilgi değerlendirmelerimizde mevcuttur. Bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazıları yazarken World Soccer, Champions ve Four Four Two dergilerini temel kaynak olarak kullandık. Bunun yanında fifa.com ve wikipedia'dan da faydalandık. Yazılarda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

A Grubu

Fransa
Güney Afrika
Meksika
Uruguay

B Grubu

Arjantin
Nijerya
Güney Kore
Yunanistan

C Grubu

İngiltere
ABD
Cezayir
Slovenya

D Grubu

Almanya
Gana
Sırbistan
Avustralya

E Grubu

Hollanda
Danimarka
Kamerun
Japonya

F Grubu

İtalya
Paraguay
Slovakya
Yeni Zelanda

G Grubu

Brezilya
Portekiz
Fildişi Sahili
Kuzey Kore

H Grubu

İspanya
Honduras
Şili
İsviçre

Hiç yorum yok: