30 Ekim 2009 Cuma

NFL'de 8. Haftaya Girerken


Lambeau Field'in ilahı geri dönüyor.... ama mor beyaz formasıyla. Bu hafta tüm Amerika'nın gözü pazar günkü Packers-Vikings ve dolayısıyla Brett Favre üzerinde olacak. Karakteri ne kadar tartışılsa da Favre'nin bir efsane olduğu tartışılmaz. Packers formasıyla 15 sezonda kırmadık rekor bırakmayan Favre, Packers'ın can düşmanı Vikings formasıyla Lambeau Field'da Packer'ı bu sezon ikinci kez yenmeye çalışacak. Favre'ın karakteri düşünülürse bu maç, belki de onun için sezonun en önemli maçı. Eğer Super Bowl'a kalamazlarsa. 40 yaşındaki QB, eğer bu hafta takımını galibiyete taşırsa, hem intikamını almış olacak, hem de Packers'la aradaki farkı 3 galibiyete çıkarmış olacak. Packers cephesinin galibiyet alabilmesi için Aaron Rodgers'ın geçen 2 haftada gösterdiği performansına ihtiyacı var. Maçın kaderi Packers offence line'ının Jared Allen ve arkadaşlarını Rodgers'tan ne kadar uzak tutabileceğine bağlı.

Geri kalan 7 haftanın önemli olayları ise şunlar:

-Önce Giants, arkasından Dolphins karşısındaki performansıyla Saints, NFC'nin 1 numaralı Super Bowl adayı durumuna geldi. Şu anda maç başına 154.5 ypg ile NFL'de 3. sıradalar ki bu seneye kadar Brees'in koluna güvenen bi takım için bu inanılmaz bi ilerleme. Bir de bunun üstüne Gregg Williams önderliğinde ve Darren Sharper'ın müthiş defans performansı eklenince karşımıza müthiş bi takım çıkıyor. Eğer bu hafta Falcons'u yenerlerse galibiyet farkı 3'e çıkacak.

-Miles Austin, Romo ve Cowboys'a bu sezon için umut aşıladı. Sezon başında Roy Williams'tan bekledikleri performansı Austin'den alan Cowboys, NFC East yarışının yeniden içine girdi. Eğer Austin bu verimini sürdürürse, Giants ve Eagles'ın şu anki görüntüsüyle Cowboys bu division'u kazanabilir.

-Geçen yedi hafta gösterdi ki, NFL'de başarının sırrı minimum sakatlık yaşamak. İyi bi Matt Schaub ve Carson Palmer, Texans ile Bengals'ı nerelere getirdiğini götürüyoruz. Henüz playoff için erken ama bu performanslarıyla Schaub ve Palmer takımlarını wild-card'a taşıyabilirler. Özellike Cedric Benson bu performansını sürdürürse.

-Performans demişken Redskins ve Titans'a değinmeden olmaz. Redskins, şu an için en iyi 5. defansına ve London Fletcher sahip olmasına ve ilk 6 hafta oynadığı rakiplerinin Redskins maçına 0 galibiyetle gelmesine rağmen sadece 2 galibiyet aldılar. Bu da okları Jim Zorn'a döndürdü ve sonucunda hücumda oyunları seçme yetkisi elinden alındı. Ki Zorn'un ilk olarak offence koordinatörlüğünden head coach'lığa yükseldiği düşünülürse şu anki durumları çok ironik. Gerçi NFL'deki en kötü offence line'nın arkasına Jason Campbell değil Tom Brady olsa çok birşey üretemez. Titans'a gelirsek, geçen sene ilk 10 maçını kazanan ve 13-3'le bitiren bi takımın bu hale nasıl düştüğünü anlamak çok zor. Tamam Albert Haynesworth gitti, secondary'de ciddi sakatlar var ama Tom Brady 2. çeyrekte utanmasa sucu çocuklara touchdown pası atıcaktı. Bir çeyrekte 5 touchdown'a izin vermeği açıklayabilmek imkansız. Sonunda takım sahibinin baskısına dayanamayan Jeff Fisher, bu hafta Vince Young'ın başlayacağını açıladı. Zaten bu da tutmazsa Jeff Fisher'a da kapı gösterilecek gibi.

-Tom Brady demişken her ne kadar Titans ve Buccaneers olsa da rakipler, Patriots offence 2007 yılına dönüyor gibi. Moss'la aralarındaki iletişimi yakalamış gibi gözüken Brady'ye Wes Welker'ın da katılmasıyla bu offence'nin durdurmak iyice imkansız hale geldi.

-Son üç maçta Tony Romo, Tom Brady ve Philip Rivers'ı eli boş gönderen Broncos, eğer bu hafta Ravens'ı da yenerse, sezon başında sadece 3 veya 4 galibiyet alması beklenirken 7 galibiyetini alıcak sezonın ilk yarısında. Josh McDaniels'a ve Elvis Dumervil önderliğindeki defansa şapka çıkarmak lazım. Sezon başında yıldız QB'sini gönderen, yıldız receiver'ıyla kavga eden bi takımın bu kadar zor bi fikstürde bu kadar iyi olması sadece alkışlanabilir.

Hiç yorum yok: