4 Ekim 2009 Pazar

NFL'de ilk 3 Hafta Özeti ve 4. Haftaya Bakış

Tom Brady'nin iyileşmesi, Brett Favre'nin sonunda Minnesota'ya gitmeye karar vermesi, Denver'da ve Dallas'da yaşanan dramalar vs. ile heyecanla geçen bir preseason'un ardından NFL 3 hafta önce başladı. Bu ilk üç haftada öne çıkan olaylar şunlardı:
- 10 Ekim'de 40'ına basıcak olan Brett Favre, 49ers karşısında son 80 yardlık drive ve son saniye touchdown pasıyla, Brad Childress'ın onu takıma katarak ne kadar önemli bir iş yaptığını kanıtladı. İlk iki hafta riske girmeyen ve ilk önce topu Peterson'la buluşturan Favre, gerektiği zaman hala bu ligin önemli QB'lerinden biri olduğunu gösterdi.
- Rex Ryan önderliğinde Jets, herkesi yanıltarak sezona 3-0'lık başlangıç yaptı. Rookie QB Mark Sanchez ve defansın sürekli rakip QB'leri baskı altında tutması, şu ana kadar işe yaramış gözüküyor. Ama asıl testin bu pazarki Saints maçı olduğunu söylemek gerekir.
- Saints demişken, geçen sene sadece Drew Brees'in eline bakan Saints takımı, koşu oyununa Pierre Thomas ve Mike Bell'in performasları ile gelen canlılık ve savunmanın Greg Williams önderliğinde level atlamasıyla, NFC'nin Giants ile beraber en önemli 2 Super Bowl adayı konumuna gelmiş durumda. Onlar içinde bu haftaki Jets maçı, ilk ciddi testleri olacak.
- Geçen sene ezeli rakipleri Steelers'a 3 kere yenilerek(ki sonuncusu AFC Championship maçıydı.) Super Bowl'a gidemeyen Ravens, sezona müthiş bir giriş yaptı. Özellikle Flacco'nun yükselen performansıyla hareketlenen pas oyunu, müthiş koşu oyunuyla birleşince Ravens, şu anda NFL'in en iyi 2. hücumu durumunda. Ve şahsen benim Super Bowl adayım. Özellikle Ray Lewis'in Chargers maçını kazandıran tackle'ı görülmeye değerdi.
- Son olarak da Denver ve koç McDaniels'i tebrik etmek lazım. Her ne kadar Bengals karşısında Stokley'in şanslı son saniye touchdown'ı ile maçı kazanmış olsalar da 3-4 defansa geçiş ile önemli bir çıkış yakaladılar. Preseason'da Cutler'ın Bears'a gidişi ve bunun yüzünden takımın 1 numaralı receiver'ı Marshall'ın yarattığı drama yüzünden McDaniels eleştiri bombardımanına tutulsa da, 3-0'lık başlangıç oldukça etkileyici. Onlar içinde Cowboys maçı gerçek bir test olacak.
4. Haftada ise bizleri oldukça ilginç maçlar bekliyor. İlk olarak pazartesi geceki Packers-Vikings maçı, haftanın maçı. 1992-2007 yılları arasında NFL'de Packers formasıyla efsaneleşen Brett Favre, Packers'ın ezeli düşmanı Vikings formasıyla Packers'a karşı. Her ne kadar intikam için oynamadığını söylese de, mutlaka içinde Packers'ı denize dökmek istiyodur Favre. Aaron Rodgers ise gölgesinde kaldığı bir efsane karşısında kendini ispat etmek isteyecektir.
Haftanın diğer önemli maçları ise Ravens-Patriots ve Jets-Saints. Özellikle AFC'de mesaj maçı Ravens-Patriots. Eğer Ravens bu maçı alabilirse, özellikle Steelers'ın ve Titans'ın da kötü başlangıçlarını düşünürsek, AFC'yi lider kapatmak için sadece Colts'la yarışır. Tom Brady-Randy Moss ikilisi ise eski günlerine dönüp dönemeyeceklerini gösterecekler bu maçta. Jets ise 3 haftadır underdog olmasına rağmen 3 haftadır kazanmayı başardı. Ama Ryan ve Sanchez'in bu hafta da çıkaracak tavşanı olduğunu sanmıyorum. Saints rahat bir galibiyet alır tahminimce

Hiç yorum yok: