30 Ekim 2009 Cuma

Sen ağlama, dayanamam!


Fotoğrafta 19 yaşındaki Caroline Wozniacki'nin, Katar'ın Doha kentinde oynanan sezon sonu şampiyonasının grup maçının sonundaki gözyaşlarını görüyorsunuz. Yalnız fotoğrafa bakıp da maçı kaybettiğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz demektir. Maçın hikayesini anlatalım o zaman. Wozniacki dün gece hiç grand slam kazanamamış(!) dünya bir numarası Dinara Safina'nın sakatlık nedeniyle turnuvayı yarıda bırakmasının ardından turnuvaya davet edilen dünya dokuz numarası Vera Zvonareva ile karşılaştı. İlk seti rakibine oyun vermeden 6-0 kazanan Wozniacki, ikinci sette zorlanmasına karşın skor 6-5 iken Zvonareva'nın servis oyununda iki kez maç puanı şansı yakaladı. Bu fırsatları değerlendiremedikten sonra tie-break setine de konsantre olamadı ve böylelikle ikinci set Zvonareva'ya gitti. Sanıyorum Danimarka'dan kalkıp Katar'a gitmenin yarattığı kültürel ve iklime bağlı şokun bu kadar güzel ve başarılı bir tenisçi çıkarmanın heyecanına eklenmesinden ötürü sapıtan Danimarkalı seyircilerin yaptığı tezahüratlarla zaman zaman bölünen maçta Wozniacki, final setinde oldukça stresli bir oyunu kazanıp durumu 4-4'e getirdikten sonra rakibinin servis oyununu da kazandı ve servislerini maç için kullanmaya başladı. Skor 30-15 lehine iken ayağına kramp girmesinden ötürü basit bir vurşu yapamadıktan sonra ise dengesini de kaybedip yere düştü ve acıdan hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ayağa kalktıktan sonra antrenörü olan babasına baktı ve maçı kazanmanın hırsıyla yanıp tutuşan vicdansız baba maçtan çekilmesini istemedi. Caroline de maça devam etti etmesine ama bu set onun için bir final haline gelmişti bile, kazanamazsa oyunu bırakacağı açıkça belliydi. Önce sinirle yaptığı bir vuruşla durum 30-40 aleyhine döndü; ama buradan dönmeyi başaran Wozniacki "hem ağlarım hem yenerim" diyerek maçı da 6-4'lük son setle kazanmış oldu.

Yukarıdaki ağlak pozundan güzelliği pek anlaşılamadığı için ikinci bir fotoğrafını koyup, bu maçın vesilesiyle biraz Caroline hanım kızımızdan bahsetmek istedim. Kendisi ilk olarak 2006 yılında Wimbledon küçükler şampiyonasını 16 yaşında kazanarak dikkat çekti. Benim kendisi ile tanışmam ise 2008'deki Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın 3. turunda Ana İvanoviç'le karşılaştığı "rüya gibi" maçtı. (İtiraf edelim, böyle maçlar Williams kardeşler, Kuznetsova, Safina gibi isimlerin maçlarını izlemekten çok daha "güzel") Bu maçı turnuvanın şampiyonu olacak olan İvanoviç'e kaybeden Wozniacki, yine de power play'e yatkın oyunu ile İvanoviç'e o turnuvada cevap verebilen ender isimlerden biri olarak dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu sezon İvanoviç, FHM'e poz vermekten tenisle ilgilenecek vakit bulamayınca kariyeri de hızlı bir düşüşe geçti, Wozniacki ise oyunun üzerine koymayı başararak 3 WTA turnuvası kazandı ve kariyerinin şu ana kadar ki zirvesi olan Amerika Açık finali ile de dünya sıralamasında 4 numaraya kadar yükseldi. Bu sayede de sezon sonunda yalnızca dünya sıralamasında ilk 8 oyuncunun çağırıldığı Doha'daki sezon sonu turnuvasına katılmaya hak kazandı. Şu ana kadar turnuvada ilk iki maçını da kazanmıştı; ancak sakatlığı çok da ilerlemesine izin veremeyecek gibi görünüyor. Bütün bunları henüz 19 yaşında başaran Danimarka'lının kariyerinde Grand Slam şampiyonlukları hiç de uzak değil.

Turnuva ise şu ana kadar bütün sezon kadınlar tenisinde olduğu gibi tuhaflıkları içinde bolca barındırıyor. Dinara Safina'nın sakatlığının ardından Serena Williams sezonu bir numara olmayı garantiledi ve şu an itibariyle iyice anlamsızlaşan turnuvanın da en büyük favorisi. Safina'nın yerine çağırılan Zvonareva da sakatlandı ve turnuvaya bir maçlığına 10 numara Radwanska davet edildi. Turnuvanın değerlendirmesini de, kadınlarda tenis sezonunun genel bir değerlendirmesini içerecek bir başka yazıda ele alacağımı müjdeleyerek yazıya son verelim.

3 yorum:

beyzabilgier dedi ki...

gerizekalı bu yazıları yazanda o mal caroline wozniacki hepiniz gerizekalının önde gidenisiniz diğer başarılı tenisçilerin haberi yokken dünyanın en uyuz en gerizekalı en çirkin tenisçisi tenisçi bile diyemeyeceğimiz gerizekalı,aptal,mal tenisçiyi destekliyosunuz sizde gerizekalısınız

Yaz Helvası dedi ki...

@beyzabilgier

Ağzına sağlık da, hala Caro'yu destekliyorum yapacak bir şey yok.

moist dedi ki...

@beyzabilgier

dur bi soluklan yeğenim...