18 Mayıs 2010 Salı

Şampiyon BURSASPOR...




Türk futbolu adına bir tarih yazıldı Pazar akşamı Bursa Atatürk stadında. Bursaspor mucizeyi gerçekleştirerek Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde girdiği son hafta Beşiktaş'ı mağlup ederek Trabzonspor'un da Fenerbahçe'den İstanbul'da 1 puan almasıyla Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve 4 büyüklerden sonra ilk defa bir başka takım, Bursaspor şampiyon oldu. Başkan İbrahim Yazıcı'dan Ertuğrul Sağlam'dan malzemeciye, en çok forma şansı bulan Ivankov'dan Ozan'dan en az oynayan Ceyhun'a Serdar Aziz'e kadar herkes sonuna kadar haketti bu şampiyonluğu. En ufak leke olmadan en ufak şaibe olmadan tamamen ve sadece alın teriyle emekle kazanılmış bir şampiyonluk bu.





Bu başkan, bu hoca ve bu oyuncular; bu takımı UEFA'nın resmi internet sitesinin açılış sayfasına taşıyarak göğsümüzü bir daha kabarttılar. 31. haftadaki Galatasaray maçından sonra Bursaspor'un da şaibelere, kirli işlere kurban gideceğini düşünmeye başlamıştık ki son haftaya son maça kadar inancını kaybetmeyen Fenerbahçe'nin kazandığı büyük "antipati!" sonucu Fenerbahçe taraftarı hariç bütün Türkiye'nin desteğini arkasına alan bu ekip sonunda tertemiz bir şampiyonluğa ulaştı. Bütün Bursaspor camiasını tek tek tebrik ediyorum ve umuyorum, inanıyuorum ki ki önümüzdeki sene hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde yine büyük başarılara imza atarak bizleri yine gururlandırarak göğsümüzü kabartacaklar.









Bu büyük camiaya bu büyük takım ve bu büyük hocaya öyle yakıştı ki bu kupa inşallah bundan sonra daha nicelerini kutlarız ve yine umuyorum ki diğer Anadolu kulüplerimiz de biraz örnek alarak daha fazla yatırım yapıp şampiyonluklara oynayacaklardır.





İnşallah önümüzdeki sezon da bu yürüyüş hem ligde hem de Şampiyonlar liginde devam edecek. Tebrikler Bursaspor ve teşekkürler bize ve Bursa halkına ve tüm Bursalılara bu inanılmaz duyguyu bu büyük mutluluğu yaşattığın için. Nice şampiyonluklara...


Hiç yorum yok: