22 Şubat 2010 Pazartesi

Ankaragücü ve yeni transferleri...





Bu yazıyı ara transfer döneminin sonunda yazacaktım ama biraz bekleyip yenilerin performanslarını da görmek istedim ve yazımız bugüne kaldı. Öncelikle ara transferde bir anadolu kulübünün transfere 19milyon €uro harcamasının artık büyük takımlar ile aradaki uçurumun yavaş yavaş kalkmaya başladığının büyük bir göstergesi olduğunu görmekteyiz. Bu paraların da pek de sokağa atılır gibi boşa harcandığını söyleyemeyeceğim çünkü gelenler gerçekten kaliteli oyuncular. Fransa milli takımı ve PSG'yi bir dönem domine etmiş olan Fransız futbolunun önemli ismi Jerome Rothen, 4 büyük kulübümüzün de bir dönem transfer etmek için büyük çaba sarfettiği Rosenborg'un "10 numara"sı Marek Sapara, Çek milli takımının stoperi Jan Rajnoch, Fenerbahçe'nin UEFA'da ki rakibi Lille'in ilk 11 forveti Robert Vittek, Gençlerbirliğinden Real Madrid gibi dünyanın en büyük kulübüne oradan da bir başka dünya devi Chelsea'ya geçen Geremi Njitap ve tabiki taraftarın çok büyük umut bağladığı Darius Vassell gibi Avrupa'nın önde gelen en azından kendi liglerinde isim yapmış oyuncularını Ankara'ya getirebilmek gerçekten ülkemiz için büyük bir adım.

Ziraat Türkiye Kupasındaki Galatasaray maçını da sayarsak son 6 maçında 6 beraberlik aldı Ankaragücü ve yeni transferleriyle maç kazanamasa da aynı zamanda kaybetmedi de ve ilk 4maçı golsüz eşitlikle bitmiş olsa da özellikle son iki maçında hücum hattındaki gelişme ilerisi için umut verici olmaya başladı. Takımın başına da Euro 2000'de Fransa milli takımına Avrupa'nın en büyüğü sıfatını aldırmış bir taknik adam olan Roger Lemerre'i yanına da Fenerbahçe'ye yıllarını vermiş olan Ümit Özat'ı getirerek Ankaragücü ismini Avrupa'ya sahadaki başarı ile olamasa da transferdeki başarısıyla duyurdu.


Ankaragücü için bu sezon artık önümüzdeki sezonun hazırlığına dönüştü. Kulüp 100. yılını biraz geçikmeli olarak 2010-2011 sezonunda kutlamaya başlayacak. Eğer Lemerre takımına istediklerini bu sezon iyi öğretmeyi başarabilirse Ankaragücü önümüzdeki yıl, Bursaspor ve Kayserispor'un bu yıl yaktığında daha çok can yakarak Başkent'in gururu olacak gibi görünüyor. Aşağıdaki resime daha da kaliteli isimler ekleyebilmek ve böyle büyük oyuncuları Türkiye'de bütün anadolu kulüplerimizde görebilmek dileği ile hepsine başarılar...


Hiç yorum yok: