17 Şubat 2010 Çarşamba

Sezonun En Güzel Maçı...

Sezonun en güzel maçı oynandı Cuma akşamı Bursa Atatürk Stadında. Pozisyonlar, goller, güzel futbol, iananılmaz bir mücadele ve en önemlisi de iki takımın da inançlı oyunu. Sonuçta ortaya belki de yıllardır bir sezonda iki ya da üçü geçmeyecek bir mücadeleye sahne olan maçlardan birine tanık olduk.







İlk yarı mücadele ile başladı ve hem hücumu hem de savunmayı iyi yapan iki ekip ilk yarıda gol bulamadılar. İki kaleci Onur ve Ivankov devleştiler kalelerinde. 2.yarı daha da hızlı başladı. Bursaspor Trabzon kalesini abluka altına almıştı ki 66. dakikada Ozan İpek'in harika ortasını Bursaspor'un 1,69'luk hızlı Arjantin'lisi Pablo Batalla çok iyi takip ederek çok güzel bir kafa vuruşuyla golü buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi.






Bu dakikaya kadar dünyaları kaçıran Leo Iglesias bu dakikadan sonra da kaçırmaya devam etti ve yorulan Bursaspor önünde Trabzonspor daha etkili olmaya başladı. Ve Ertuğrul Sağlam da bizim gibi Iglesias'a daha fazla dayanamadı ve 3 tane yerinde değişiklik yaparak ayağında top tutabilen Veli, Krita ve Ivan Ergic'i oyuna sürdü.




Bu dakikadan sonra çok fazla kapanıp tamamen kendi yarı sahasına çekilen Bursaspor kalesine Umut Bulut ve yeni transferi Burak Yılmaz ile yüklenmeye başladı Trabzonspor. Ama Dimitar Ivankov devleşti kalesinde ve 4 tane net gol pozisyonunu harika bir şekilde kurtardı. 89. dakikada Ivankov yine çok iyi bir top çıkardı ama dönen topta "eski" bir Bursaspor'lu olan Egemen çok güzel bir kafa pası ile Umut'u gördü ve Umut zor pozisyonda golünü attı eşitliği getirdi maça.



Ama maçın hakkıydı beraberlik bu güzel oyun bu güzel mücadelede kim kaybetse yazık olacaktı. Umuyorum ki bundan sonra da bütün takımlarımız aynı istek ve mücadeleyi gösterir ve ligimize heyecan getirirler. Her maç aynı mücadeleye sahne olabilirse gerçekten kaliteli bir lig olma yönünde büyük bir adım atmış oluruz. Son olarak Ertuğrul Sağlam'a ve Anadolu kulüplerimize küçük bir not ekleyerek bitiriyorum yazımı: Bir gol atıp üstüne yatmaktan lütfen vazgeçelim artık. Bu ligde her takım birbirini yenebilecek güçte ve çok fazla örnek yaşadık bu sezon buna benzer. Eğer inanıp çabalarsanız yenilmeyecek takım yok bu ligde...

Hiç yorum yok: