12 Şubat 2010 Cuma

BURSASPOR - Fenerbahçe...










Dün akşam Bursaspor tarihinin belki de en dramatik maçını oynadı. İlk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetle turu garanti gören Fenerbahçe dün ecel terleri döktü Bursaspor karşısında. İnanılmaz bir performans sergiledi Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri. Öyle inanmışlar ki maça inanılmaz bir azim ve istekle mücadele ettiler, her topa ayak soktular pozisyon vermediler Fenerbahçe'ye. Iglesias ve Ivankov ilk yarım saatte 2-0 yaptılar skoru 65'te Turgay maçı en azından uzatmaya götürecek golü attı Bursaspor için.








Büyük Bursaspor taraftarına değinmeden geçemeyeceğim. Onlar da en az takım kadar inanmıştı dünkü maça. İlk dakikadan itibaren susmadılar. Sonlara doğru onlar da takım gibi biraz yoruldular .






Bütün maç harika oynadı İbrahim Öztürk, her topa canla başla müdahale etti bütün takım gibi. Ivankov penaltı atarken bile o tek başına bekledi kendi yarı sahasında. Tam anlamıyla çok çalıştı dün akşam. Fenerbahçenin bütün pozisyonlarını uzaklaştıran tehlikeleri önleyen isimdi ta ki 90+2. dakikaya kadar. Gol pozisyonunda da ilk müdahaleyi yaptı uzaklaştırdı topu ama dönen topta, bütün maç oynadığı harika oyunu bir anda yok etti yaptığı hatayla.




Ve Daniel Guiza... Bütün maç yoktu sahada ama 90+2. dakikada İbrahim Öztürk'ün hatasını affetmedi ve Fenerbahçe'nin yıllardır yaşadığı kupa özlemini gidermeye bir adım daha yaklaştırdı. Eğer Guiza o golü atamasaydı herhalde artık bu sefer gönderirlerdi ülkesine ama Guiza golünü attı ve ilk maçta ne kadar iyi oynadıysa bu maçta da bir o kadar kötü oynayan Fenerbahçe'ye turu getirdi.



Son olarak bir pozisyona değinmeden geçemeyeceğim. Hakem Cüneyt Çakır hakkında Ertuğrul Sağlam'ın bütün söylediklerine katılmamak elde değil. Bütün maç vasatı aşamadı ama Deniz Barış'ın çok net ve açık bir şekilde ceza sahası içinde voleybol oynadığı pozisyonda net penaltıyı çalamadı ve belki de Bursaspor'un tarih yazmasını tek başına engelledi. Ertuğrul'un da dediği gibi içi rahat mı? Bırakalım bu sorunun cevabını da kendi kendine Cüneyt Çakır versin. Ben dünkü azmi ve en önemlisi inancından dolayı Bursaspor'u tebrik ediyorum, umarım her maçta aynı inançla oynarlar. Eğer bu inanç ve mücadeleyi sezona yansıtırlarsa Avrupa hayali çok uzak değil...

Hiç yorum yok: