9 Aralık 2009 Çarşamba

Beşiktaş 1-2 CSKA Moskova: Gösterişsiz Veda



İnönü'ye gelen Rus taraftarlar sıcak denizlere inme politikası nedeniyle yıllarca gözlerini diktikleri boğazda nihayet dün gece bir zafer elde ettiler. Mustafa Denizli'nin Devlet-i Ali Osmani'den kalma adam adama markaj uygulaması ilk 15 dakika rakibi afallattıktan sonra rakip teknik heyetin aldığı önlemlerle etkisizleşti ve Beşiktaş'ın orta sahayı rakibine devretmesi de kaçınılmaz oldu. CSKA'nın önümüzdeki yıllara damga vurabilecek yetenekteki dört ismi Dzagoev, Krasic, Mammaev ve Necid ile az ama öz pozisyonlar bulan Ruslar, dörtlünün en parlak ismi olan Krasic'in şık golüyle öne geçtiler ve buradaki maçı tamamladıklarını düşünerek kulaklarını Almanya'ya çevirdiler. Beşiktaş'ın hayalleri 41 dakikada sona ermişti; çünkü geri kalan dakikalarda Beşiktaş'a üç gol gerekmekteydi, ve takım bu sezon Fenerbahçe dışında hiç bir takıma üç gol atamamıştı. Buna karşın Mustafa Denizli'nin ikinci yarı değişiklik yapmamakta neden bu kadar ısracı olduğunu anlayamadım.


Beşiktaş'ın oyunu iki yönlü oynayan oyuncular açısından oldukça zayıf bir kadrosu var. Hatta bu işi hakkıyla yapabilen tek ismin Ernst olduğunu süylemek yanlış olmaz. Özellikle modern futbolda iki taraflı oyunu en iyi uygulaması gerekenler sağ ve sol bek oyuncuları. Beşiktaş'ın sağ bekte bu özelliğe sahip tek bir oyuncusu dahi yok, solda ise Deli'nin kendine has oyunu genel hücuma alternatif sağlamaktan uzak. Buna karşın Bobo'nun golünde yaptığı asistle Deli İbo öğrenmenin yaşı olmadığını bizlere bir kez daha ispatladı. Son dakikada yenilen gol ise tamamen konsantrasyon kaybının sonucu. Almanlar yenilince yenilmiş sayılmanın da verdiği moral bozukluğuyla takım son anlarda oyundan düşünce Aldonin skoru tayin etti.

Beşiktaş böylelikle tatsız bir Avrupa sezonuna son noktayı koymuş oldu. Bunda kura bahtsızlığı da önemli bir etken oldu muhakkak, son torbadan Wolfsburg yerine Debrecen, Haifa gibi bir takımla eşleşip UEFA'yı garanti altına alma şansı olmadı Beşiktaş'ın. Old Trafford'da yaşanılan güzel bir akşamın dışında fazla bir anı kalmadı bu Avrupa sezonundan biz Beşiktaşlılara. Mustafa Denizli ŞL'de başarılı olmanın savunmadan geçtiğine inanarak bu yıl daha savunma ağırlıklı bir takım kurmayı tercih etti; ancak böyle bir oyun yapısında girilen az sayıdaki pozisyonları değerlendirebilmek oldukça önemli, Beşiktaş bunu başaramadı. Sönük geçen bu maceranın ardından Beşiktaş artık geçen sezon elde ettiği ünvanlarını korumak için mücadele verecek.

Hiç yorum yok: