20 Aralık 2009 Pazar

Bönlibero Yılın En'lerini seçiyor


Pek kıymetli yazarlarımız, blogumuzda gelenekselleşmesini umduğum Bönlibero Ödülleri'nin birncisi için kategoriler ve adayları belirlemek üzere ilk yazıyı gönderiyorum. İlk olarak kendi belirlediğim formatı ve kategorileri yazayım, bu noktada gelecek her türlü itiraz ve öneriyi yorumlara bırakabilirsiniz, ona göre kategorileri değiştirebiliriz.


Kategorileri yaşam, popüler kültür (sanat demeye dilim elvermedi, umarım seneye sanat başlığını ekleriz) ve spor isimli üç ana başlık altında topladım.


Yaşam ana başlığının altında Yılın Havva'sı (Yılın ikonu haline gelen kadın), Yılın Adem'i (Yılın ikonu haline gelen erkek), Yılın Dikkat Çeken Başarı Öyküsü (Skandalı yazmışken başarıyı yazmamak olmazdı), Yılın Skandalı ve Yılın Unutulmayanı (bu kategoriyi de yıl içinde kaybettiğimiz bir ismi hatırlatmak adına ekledim) alt başlıkları var.


Popüler kültür ana başlığının altında Yılın Filmi (Türk ve Yabancı olmak üzere iki ayrı dalda), Yılın Dizisi, Yılın Albümü (bu iki kategoride Türk - Yabancı ayrı ödül verilecek mi, bunu tartışalım), Yılın Performansı (açık uçlu bir kategori; aktör, aktris veya bir sanatçının canlı performansını aday gösterebilirsiniz) ve Yılın Klibi ödülleri verilecektir.


Spor ödüllerinde de Yılın Sporcusu, Yılın Spor Olayı, Yılın Takımı, Yılın Maçı ve Yılın Bön Libero'su (veya yılın balonu) ödülleri için adaylarınızı bekliyorum.


Oylamada ise "The weakest link" yarışması modelini öneriyorum. Tabii en kötü olana oy vermeyeceğiz, ama aynı anda kalkan kağıtlarla kazananı belirleyelim. Bir de kendi adayımıza oy vermeyelim ki kısır döngü içine girilmesin.

Bir de adaylarınızı lütfen 31 Aralık Perşembe günü saat 23:59'a kadar bloga ekleyiniz. Late submissions will not be evaluated diyerek 361 ödevi gibi bir hava katalım da herkes tırsarak adaylarını zamanında yollasın. Başta da belittiğim gibi her konuda itiraz ve önerileriniz değerlendirmeye alınacaktır.

2 yorum:

moist dedi ki...

Adaylarımı belirlicem tabii ki, ama diyorum ki... Bu sene blogların yılı oldu. Yılın blog'unu seçmemiz ve ödülü "NFL'de ilk üç hafta değerlendirmesi ve 4.haftaya b" isimli bloguyla archangel'a vermemiz gerek.


Şaka tabii, böyle iyi. :)

Yaz Helvası dedi ki...

"NFL'de ilk üç hafta değerlendirmesi ve 4.haftaya b" blogu rakipsiz olduğu için seçim yapmadan direk ödülü verelim bence de:)Ayrıca o blogdan yazarlık teklifi gelirse bönliberoyu satarım, ona da ekleyeyim.

Bu arada yukarı yazmamışım ama dizi karakterlerini de yılın performansı bölümüne aday gösterirsiniz.