22 Aralık 2009 Salı

Ofsayt Bu Değil!



Trabzonspor'un, santrforsuz ama yine de iyi oynayıp kaybettiği maçtan sonra, sadece bu pozisyon üzerinden başlattığı yaygara bana çok komik geliyor. Ama bu yazı da bir o kadar ilginç. Haklılık payı da bir hayli yüksek.

Hizaya geeeel!

Asker ocağında böyle bir komutverildiği anda herkes kendini toparlar ve hizaya gelirdi. Aziz Yıldırım'ın yaptığı budur. Federasyonu, MHK'yı ve hakemleri hizaya getirdi. Dikkat edin... Yıldırım'ın açıklamalarının ardından oynanan ilk maçta Ankaragücü'nün golü güme gitti... Trabzon'da Hüseyin Fidan, Fenerbahçe'nin beşinci savunmacısı gibi görev yaptı!. Balık hafızalı olmayanlar hatırlayacaktır, Roberto Carlos bu arkadaşın suratına bir pet şişe su boşaltmıştı da, bu kardeşin gıkı çıkmamıştı... Fenerbahçe maçlarında basireti bağlanıyor besbelli. Öyleyse "Biz tarafsızız" diyen MHK'nın, Hüseyin Fidan'ı sıkı takip etmesinde fayda var. Bu arada, her tribünden, birçok okur Bursaspor maçı sonrası yaptığım yorumdan dolayı teşekkür ederken, fanatizmin esiri olan bazı Fenerbahçeliler ise "Neden hakemi eleştirmedin?" noktasından saldırma gayretine girdiler. Alışmışlar kalemşorların yağ çekmesine, hakkaniyetli yorumlar ters geliyor bu dostlara... Sivas, Diyarbakır, Manisa, Bursa, G.Saray, A.Gücü ve Trabzon maçlarında F.Bahçe lehine yapılan hakem hataları gündeme gelince canları sıkılıyor. Yazılmasın istiyorlar. Kusura bakmayacaklar. Biz hakkaniyetli yarış isteyenlerdeniz.

Şapkadan çıkan tavşan

Bilen bilir ama bilmeyen için bir kez daha hatırlatalım. Kasıtlı bir operasyon kokusu almadığım zaman hakem peşine takılmam. O kokuyu alınca ise bin yıllık tarihi bile araştırır, iz sürerim. Ve elbette... Bir başkan meydan okuduktan sonra hakem hataları o takım lehine olmaya başlıyorsa, o noktada art niyet ararım. Yağdanlıklar gibi susmam. Hak ararken de, takım ayırmam. Gün gelir F.Bahçe bir haksızlığa uğrarsa onu da aslanlar gibi savunurum... Her neyse... Bu muhabbet uzar. Çünkü herkes kendine yontuyor.

...


Turgay Demir - FOTOMAÇ

Hiç yorum yok: